Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2004-07-05 15:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Anglija iet laika garam līdzi ;-)
Lielbritānijas lordi gatavojas balsot par "samērīgu miesas sodu" aizstāšanu bērniem ar "mērenu pērienu"

Londona, 5.jūl., LETA--RIA NOVOSTI. Lielbritānijas lordi pirmdien gatavojas balsot par to, vai ir vērts aizstāt "samērīgus miesas sodus" bērniem ar "mērenu pērienu". Britu parlamenta Lordu palātas locekļiem būs jāizskata likumprojekts par atbildības pastiprināšanu par miesas sodiem bērniem.

Kā ziņo britu raidsabiedrība BBC, saskaņā ar jauno likumprojektu par bērniem vecākiem būs atļauts sodīt savu blēņas darošo atvasi tikai ar vieglu pliķi.

Patlaban Lielbritānijā ir spēkā 1860.gada likumdošanas normas, kas atļauj vecākiem izmantot "samērīgus miesas sodus", turpretim tagad vecākus bargi sodīs, ja bērnam tiks nodarīti redzami miesas bojājumi - zilumi, sasitumi vai skrāpējumi.

Liberāldemokrātiskās partijas biedrs lords Česters, kurš ierosināja šo likumprojektu, paziņoja: "Saskaņā ar manu labojumu vecāki tomēr varēs iekaustīt savu bērnu, taču nenodarot viņam nopietnu fizisko vai morālo kaitējumu."

Sākumā parlamenta deputāti plānoja vispār aizliegt miesas sodus un noteikt par tiem stingru atbildību. Tomēr valdība izraudzījās "zelta vidusceļa" stratēģiju, baidoties, ka krasi pieaugs tiesas darbi par bērnu sodīšanas sekām.

Lielbritānijas veselības aizsardzības ministrs Džons Reids pauda cerību, ka britu tauta atbalstīs šādu valdības pieeju.

Tikmēr bērnu tiesību aizsardzības organizāciju pārstāvji pieprasa pilnībā aizliegt miesas sodus, uzskatot šodien parlamenta augšpalātā izskatāmo likumprojektu par nepilnīgu pasākumu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?