Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-02-01 14:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vienas lietas divas puses

Emsis: Krievija, iespējams, novirza naudu Saeimas vēlēšanu rezultātu ietekmēšanai

Rīga, 1.febr., LETA. Saeimas Nacionālās drošības komisija vēlas tikties ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadību, lai runātu par Krievijas finansējumu, kas caur Latvijas krievvalodīgo un nepilsoņu sabiedrisko organizāciju koordinācijas padomi tiek novirzīts, lai ietekmētu 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus, šodien žurnālistiem paziņoja komisijas vadītājs Indulis Emsis (ZZS).
Sīkākus komentārus viņš nesniedza, taču norādīja, ka komisijas rīcībā ir informācija, ka caur šo organizāciju tiek novirzīts finansējums, lai ietekmētu vēlēšanu rezultātus, un ka šajā procesā tiek iesaistīti arī vairāki masu mediji, "piemēram, Baltijas Pirmais kanāls".
Latvijas krievvalodīgo un nepilsoņu sabiedrisko organizāciju koordinācijas padome ir viena no tā dēvētā krievu skolu aizsardzības štāba izveides iniciatorēm.
Emsis izteicās, ka, pēc neoficiālas informācijas, caur šo organizāciju varētu tik nopludināts aptuveni viens miljons ASV dolāru (578 000 latu), ko izdalījusi Krievijas valdība.
Komisijas vadītājs uzsvēra, ka viņš ir kategoriski pret nevalstisko organizāciju darbības aizliegumu, taču vajadzētu regulēt to darbību politiskajos procesos.
"Sabiedriskās organizācijas var pārtapt par partijām un cīnīties atklāti," sacīja Emsis.

--------------------------

Skaisti. Lai arī Emsis man personīgi nešķiet uzticamākais informācijas avots, tomēr izklausās ticami. Un interesanti Krievijas "spiegu akmens" skandāliņa kontekstā, kura patiesos motīvus saskatīju tikai vēlmē pātraukt sabiedrisko un nevalstisko organizāciju finansējumu no ārzemēm. Lielbritānija caur savu vēstniecību Krievijas organizācijas finansēja atklāti. Interesanti, kā to dara Krievija? Vai arī atklāti, caur vēstniecību un pārskaitījumiem caur bankām? ;-)


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?