Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
LETAs ziņa
Rīgas dome ārkārtas sēdē noraida kompensācijas piešķiršanu Žerāram Zonnem

Rīga, 29.marts, LETA. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien opozīcijas deputātu aizrādījuma dēļ bija sasaucis domes ārkārtas sēdi, lai tajā izskatītu rīdzinieka Žerāra Zonnes iesniegumu par kompensācijas piešķiršanu 1500 latu apmērā, kas tajā netika atbalstīts.
Zonne pieprasīja morālā kaitējuma atlīdzinājums 1500 latu apmērā, kas radies, Rīgas Sociālajam dienestam atsakoties piešķirt pabalstus.
Zonne 2010.gada 29.novembrī vērsies Rīgas Sociālajā dienestā ar lūgumu piešķirt dzīvokļa pabalstu kurināmā (malkas) iegādei. Lai piešķirtu šo pabalstu, obligāta prasība ir atļaut sociālā darba speciālistam apsekot dzīvesvietu, lai tas varētu veikt materiālo resursu novērtēšanu un objektīvi izvērtēt personas nepieciešamību pēc pieprasītā pabalsta.
Šī nav pirmā reize, kad Zonne lūdzis pabalstu malkas iegādei - dienesta speciālisti pabalstu iepriekš atteikuši 2008.gada februāra nogalē, jo pēc dzīvesvietas apsekošanas konstatēja, ka norādītajā dzīvesvietā nav iespējama malkas apkure. Dzīvokļa pabalsts kurināmā iegādei Zonnem tika atteikts līdz jaunu apstākļu, kas ietekmē pabalsta piešķiršanu, iestāšanās brīdim.
Lai pārliecinātos, ka faktiskie apstākļi ir mainījušies, Sociālā dienesta darbinieki mēģināja veikt atkārtotu personas dzīvesvietas apsekošanu, bet Zonne nav ne atsaucies aicinājumam saskaņot vizītes laiku, ne arī atradies mājās, kad dienesta darbinieki trīs reizes mēģinājuši viņu tur sastapt.
Tā kā sociālajiem darbiniekiem nebija iespējas pārliecināties, ka Zonnem pabalsts ir nepieciešams, tā piešķiršana arī šoreiz tika atteikta, taču rīdzinieks vērsies Rīgas domē, par šo lēmumu pieprasot morālo kompensāciju 1500 latu apmērā.
Saskaņā ar likumdošanu atteikums piešķirt Zonnem pieprasīto dzīvokļa pabalstu Rīgas domē atzīts par tiesisku un iesniegums par morālā kaitējuma atlīdzināšanu nav pamatots un ir noraidāms. Šis lēmums arī apstiprināts sasauktajā ārkārtas sēdē šodien 17.30.
Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs sākotnēji lēmuma projektu lūdzis iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā kā steidzamu, taču pret tā izskatīšanu sēdes sākumā iebilda opozīcijas deputāti, norādot, ka sēžu zālē vēl nav sanākuši vismaz 40 deputāti, lai varētu pieņemt lēmumus. Tāpēc Ušakovs jautājumu no darba kārtības izslēdza un izdeva rīkojumu sasaukt domes ārkārtas sēdi plkst.17.30 vakarā, kurā šis bija vienīgais darba kārtības jautājums.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?