Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2010-02-25 15:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
LU profesiju tests
Izpildīju un konstatēju, ka galīgi šķērsām neesmu dzīvojis :)

---

Testā „Pastudē sevi” iegūtie rezultāti norāda uz vairākām tev piemērotām studiju jomām.
Aicinām iepazītos ar rezultātiem – atbilstošām studiju jomām un programmām.

Atbilstošā joma: Fizika, matemātika, IT, optometrija

Fiziķi pēta dabā notiekošos procesus un parādības ar mērķi noskaidrot un apzināt objektīvos likumus un likumsakarības. Izmantojot dažādas iekārtas, tiek pētītas parādību likumsakarības, kas vēlāk var kļūt par pamatu dažādu ikdienā izmantojamu iekārtu un procesu veidošanai. Fiziķi strādā institūtos, uzņēmumos, kas saistīti ar elektroniku un inženiertehnisko darbību, laboratorijās, kā arī izglītības iestādēs. Specializējoties optometrijā, darba iespējas ir arī primārās redzes aprūpes sektorā.

Matemātiķi apkopo, analizē un izskaidro pētījumu un eksperimentu skaitliskos rezultātus, veido anketas un apkopo aptauju rezultātus. Matemātiķi var strādāt visos uzņēmumos, kur nepieciešamas zināšanas un prasmes matemātikā, informātikā un statistikā, piemēram, ministrijās, auditorfirmās, uzņēmumos, kuros tiek apkopti dati.

Programmēšanas speciālisti plāno, sagatavo, testē un uzlabo datora programmatūru, izzina pasūtītāja vēlmes, izstrādā programmas ideju un apraksta programmas izstrādes laikā veiktās darbības. Datorsistēmu un datortīklu administratoru kompetencē ir uzstādīt datortehniku un programmatūru, rūpēties par datortehnikas apkopi, uzstādīt un regulēt pieeju specifiskiem resursiem, programmatūrām, uzturēt kārtībā datora sistēmas, tīklu drošību, novērst bojājumus un risināt citas tehniskas problēmas.
Informācijas tehnoloģiju jomā strādājošajiem būtiski ir attīstīt loģisko un analītisko domāšanu, kā arī jābūt labām komunikācijas prasmēm, jo nozīmīga daļa darba var būt saistīta ar klientu vajadzību apzināšanu, informācijas skaidrošanu, prezentēšanu.

Optikas speciālistu darbs ir cieši saistīts ar cilvēkiem. Optomentristi ikdienā pārbauda, novērtē cilvēkiem redzi, izstrādājot redzes korekcijas plānus un sniedzot rekomendācijas. Optometristu darba sastāvdaļa ir speciālas aparatūras un instrumentu izmantošana, kas palīdz noteikt redzes parametrus – asumu, krāsu uztveri, spēju fokusēt skatienu, koordinēt acu kustības. Optometristi kā speciālisti strādā gan briļļu veikalu specializētos optometrijas kabinetos, gan ārstniecības iestādēs vai arī kā pašnodarbinātas personas. Neliela daļa optometrijas speciālistu darbojas pētījumu veikšanas jomā, veicot mērījumus, datu apstrādi un to rezultātu analīzi. Optometrista darbā nozīmīga ir spēja koncentrēties, labas komunikācijas prasmes, analītiska domāšana.

Saistītie priekšmeti skolā

Īpašu uzmanību jāpievērš tādiem mācību priekšmetiem kā dabaszinības, matemātika un informātika.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?