Jaukas prognozes ;)

30. Oktobris 2011 (19:46)

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/397539-britu_laikraksts_pec_eiro_sabrukuma_krievija_okupes_baltijas_valstis

Comments

Posted by: H. ([info]hartmann)
Posted at: 31. Oktobris 2011, 00:31

Tas ir riktīgs SHTF variants. Un ja kāds domā, ka nekas tāds nav iespējams (par Latvijas okupēšanu), tad diemžēl jāatgādina dažus gadus atpakaļ notikušais incidens Gruzijā. Un neviena NATO vai ES valsts neiejaucās (tik vien spēja kā publiski pārmest Krievijai), kaut arī Gruzija ir piecas minūtes pirms iestāšanās aliansē.

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 31. Oktobris 2011, 00:58

Nu varianti protams pastāv diezgan dažādi, bet par hronoloģiju un detaļām gan jāsaka, ka tās ir no pirksta izzīstas un bez kāda pamatojuma. Bet tas ka Maskava finansēja SC vēlēšanu kampaņu un vēl savus cilvēkus-polittehnologus sūtīja par konsultantiem nu gribēja pa lēto izbraukt cauri Tankus tomēr sūtīt sanāk dārgāk un arī starptautiskā ažiotāža lielāka. Tikai nez ko Zatleram piedāvāja pēc tam, kad redzēja, ka nepietiek balsu lai ar ZZS kopā kvorumu panāktu?

Posted by: H. ([info]hartmann)
Posted at: 31. Oktobris 2011, 01:22

Jā, detaļas tur ir tādas, ka tik turies. Kādam fantāzija labi strādājusi. Taču pat tīri teorētiska šī scenārija iespējamība dara tramīgu. Jau Gruzijas incidenta laikā bija sajūta, ka Krievija demonstrē Eiropai savu ķepu, un reizē arī tausta robežas, cik tālu viņiem ļaus iet, kāda būs atbildes reakcija. Tas arī demonstrēja, ka NATO un ES saliedētība ir tikai "uz papīra", īstenībā militārā alianse ir novārdzināta ar visām karadarbībām un miera uzturēšanas, t.i. okupēšanas operācijām Afganistānā, Irākā, tagad vēl Lībijā utt. Savukārt finansu aliansi gremdē vienotās valūtas problēmas un visādas cūkvalstis*.
Ja godīgi, tad ja būtu sava māja, sāktu bunkuru rakt :P

*) PIGS - Portugāle, Itālija, Grieķija, Spānija

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 31. Oktobris 2011, 02:04

Man nesen parādīja vienu filmu - "Hotel Rwanda" Tur situācijā kad valstī pilsoņu karā iet bojā ap 2 mlj. cilvēku vienā dialogs NATO komandieris saka: "Mēs šeit esam lai uzturētu mieru nevis lai cīnītos par to" vai kaut kā tamlīdzīgi. Par PIGS savukārt dzirdēju viedokli, ka tā jau no sākuma bijusi kļūda izveidot nevis atsevišķi Ziemeļeiropas un Dienvideiropas savienības bet vienu lielu klimpu un ķiļķēnu katlu.

4 Lasīt komentārus reply