cunt ([info]penaalis) rakstīja,
@ 2010-08-20 11:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Nico - All tomorrows parties

ejam ciemos ar savu muzonu
Protams neiztikt bez tā, lai parakstītu kaut ko par mūziku.
Nolēmu uztaisīt savu krutāko artistu top 5 (ar 5 pietiks).

Pa visiem saviem dzīvē pavadītajiem gadiem esmu nonācis pie secinājuma, ka katrai labi muzikālajai apvienībai ir bijusi sava īpašā grupas ķīmija.
Tieši tāpēc uzskatu to, ka mūzikā vissarežģītākais ir cilvēki. Ne melodija, ne žanrs, ne lirika.. Tas viss nav svarīgi.. Gan jau nebūšu vienīgais mūzikas autors, kurš ir padomājis par to cik labi būtu, ja būtu vēl vismaz divi paša kloni.. viens pie basa un otrs pie bungām. Kaut gan neuzskatu, ka tas būtu pareizi anyways.. Tāpēc arī vajag ķīmiju. Vēl labāk - cilvēku pilnīgi pretēji tev, bet kurš būtu ar mieru strādāt ar tevi. Tas būtu perfekti.

tātad..

#5 The Cure

Jāatzīst.. mana jaunības favorītgrupa. Bļe.. viņiem gan bija enerģija. Tādu mūziku nekur nekad neatradīsi. Roberts Smits ir vienmēr bijis unikāls džeks.
Tomēr.. pidarasi aizgāja kaut kā galīgi greizi pēdējā laikā. Es saprotu to, ka grupa visu savu pastāvēšanas laiku ir gājusi laikam līdzi, bet viņu nišiņa (nezināju kā to savādāk nosaukt) vienmēr ir gājusi viņiem līdzi visos laikos. Bet tas, kas tagad notiek sarūgtina visus kvēlos fanus, kas jebkad bijuši (es neesmu vienīgais). Kas tas par emo-gay periodu? tas ir drausmīgi. es šaubos, ka viņi varēs pacelt vēl kaut ko unikālu, kas nozīmē - viņiem ir jābeidz spēlēt.

#4 Sisters of mercy


Grupa, kuru klausās īsti veči.. Tos es varu nosaukt par true gotiem.. Neviena gotu grupa nekad nevarēs būt kā viņi.. to vokālu ar mūziku Dievs pats nolika uz zemes. Tas ir līdzīgi kā man ir ar Depeche mode.. Neviena grupa tādu industriālu sintētiku nevarēs nodziedāt tā kā D.Gehens.
Tajā mūzikā ir spēks (tā, ka ej pa ielu, klausies un gaidi, kad kāds piepisīsies). Vienīgais.. nesaprotu, kas tur var būt tumšs.. Tā nav tumša mūzika ! Tā vienkārši ir mūzika ar savu raksturu.

#3 The Durutti Column

Tā ir īpaša grupa. Es brīnos, ka starp visiem tiem Mančesteras huligāniem ir atradusies grupa, kas spēlē tik harmonisku mūziku. Pie tam man ļoti patīk fakts, ka viņi nav pakļauti nekādam iedalījumam. Kā viens paziņa teica - mūziķis parāda to ka viņam ir talants.. No vienas puses taisnība. Bet tomēr jāsaka - ielika pamatus daudziem (mani ieskaitot). To pirkstu tehniku es dievinu. Tas džeks ir nevis ģitārists, bet tehniķis. Bet.. Katrā ziņā.. nenormāli harmoniska mūzika.. Un par ko man lielākais prieks - viņi nav populāri, kas nozīmē - viņi ir populāri un ja nemaldos ir atzīti par vieniem no post-roka pamatlicējiem (un tie islandiešu pidari Sigurros ir no viņiem ietekmējušies.), bet viņi nepopularizē sevi.. cik dzirdēju pēdējie koncerti viņiem ir bijuši kaut kādos vietējos ziemeļanglijas krogos. Un tas arī ir labi.. Es reizēm domāju.. Cilveki ir izsalkuši, bet viņi neļauj. Forši.. Tāds "fuck off" moments.. ķipa "jā jā.. ejiet jūs klausīties savus Sigūras Rosus, jūs faking wankeri !"

..labi.. tas cits karš

#2 Happy Mondays

Mana mīļākā grupa šobrīd.. Viņos ir viss, kas man vienmēr ir paticis.. Tas ir huligānu roks (vairs nē, jo viņi izskatās pēc buldoga, kurš miris pats savā pēcdzemdību šķidrumā). man patīk fakts, ka viņi parāda visiem vidējās un augstākās klases cilvēkiem (par mākslinieku ģimenēm nemaz nerunājot), ka arī noziedznieki un zemākās klases ceha strādnieki arī var radīt ko ģeneālu. Un viņiem tas pat sanāk labāk. Es, protams, skaidri nezinu no kā viss ir atkarīgs, bet man liekas, ka tā ir tā enerģija. Tie ir cilvēki, kas nedomā par to vai viņiem ir talants un vai viņi vispār ir mūziķi. Cik nu esmu rušinājies ap to grupu - viņus interesē izklaides.. tikai un vienīgi. tā kā.. CALL THE FUCKING COPS !!!

# The Fall

Man vēl aizvien grūti noticēt, ka to ir izdarījis viens cilvēks. Grupā ir bijuši 60 dalībnieki un Marks E Smits ir bijis vienīgais, kas visu ir turējis. Tas ir pizģec.. tur cilvēkam ir jābūt baigajiem pautiem. Viņš ir ticis galā ar VISIEM !!! Respektīvi.. tas kas viņam bij galvā, tas arī tika atskaņots. Un nenoliegšu - tā mūzika ir, manuprāt, labākais, kas Anglijā ir noticis (pārējo pasauli neskaitu.. visur citur ir vai nu cilvēki kas sūkā vai arī cilvēki kas cenšās).

Es to nosauktu par oratorroku un tādai ir jābūt daudz un visās valstīs. It īpaši, ja ir tāds spēcīgs vokāls. Šāda grupa, ja to pareizi vada, ir spēcīgāka par jebkuru armiju. Mark E Smitam ar savu vokālu ir jātaisa pilsoņu armijas maršus. Katrā ziņā.. es nevaru beigt apbrīnot to enerģiju.

ok.. sākšu dzert alkoholu.

sorry par listi - esmu laukos un man ņehuj darīt



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]metalpostcard
2010-08-21 00:41 (saite)
Tev top piedots par listi :)
Bet jocīgi ir zini kas - tu sāc dzert alkoholu tikai tagad un par The Fall raksti, klausoties Nico..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]penaalis
2010-08-21 09:54 (saite)
kas jūtūbā ir, to arī klausos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?