16 December 2013 @ 06:54 pm
 
Mēs ar Leldi vakar runājām, ka, ja es izlemtu studēt antropoloģiju, tad es varētu lauka darbā pētīt, kādi varētu būt iespējamie iemesli tam, kāpēc sabiedrība ir sākusi ienīst literatūru un ar to saistītus cilvēkus (protams, es to neformulētu kā "ienīst"), bet jā - tas būtu vareni, jo mani šis jautājums tiešām ārkārtīgi nomoka.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on December 16th, 2013 - 07:13 pm
Nu, es domāju, ka to nebūtu grūti konstatēt, bet nu jā - es neprecīzi izteicos - vispār varētu apskatīt/pētīt šo tēmu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on December 16th, 2013 - 07:18 pm
Grūti jau nebūtu, bet varētu gadīties, ka tam vajag atsevišķu lauka darbu. Jo, nu, nevar pētīt kaut ko, kas nav zinātniski konstatēts, pat, ja visi zina, ka "tā ir". Bagdarama komentārs zemāk gan liecina, ka tik viennozīmīgi jau tas arī nav. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 16th, 2013 - 07:24 pm
Skaidrs, ka nav viennozīmīgi, lit. vai ar to siastītās vidēs jau neienīst.
Nu arī, ja tā, tad lauka darbā pierādītu un pēc tam bakalaurā pētītu. Man vienk. šobrīd vairāk liekas, ka es gribētu pētīt kaut ko reālu, nevis abstraktu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on December 16th, 2013 - 07:28 pm
Reālu naidu. :)
Bet vispār jauka ideja, man noteikti patiktu lasīt tādu pētījumu, ja vien tiešām neizrādītos, ka tāda plaši izplatīta naida nemaz nav, ka tas ir tikai tāds "delfi komentētāja" fenomens (kas gan arī būtu jauka pētījuma tēma).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 16th, 2013 - 07:37 pm
Es esmu pārliecināta, ka manis izvirzītā hipotēze apstiprinātos. :D Un es jau saku, es netaisos lietot vārdu naids.
Man gan liekas, ka eksistē gan, jo es arī no diezgan izglītotiem un it kā sakarīgiem cilvēkiem esmu dzirdējusi pietiekami daudz viedokļu "literāti, kas raksta tādus sūdus, nevar gribēt, lai par viņiem interesētos". Vai labāk, nevis, kāpēc ienīst, bet nav informēti, es tik ļoti priecātos, ja man izdotos pierādīt, ka pie vainas ir mūsu absurdā izglītības sistēma, jo tam es no visas sirds ticu. Es labprāt pierādītu, ja man būtu vairākas dzīves vai kādas maģiskas ierīces, ar ko apturēt laiku, pie kā visa vēl tā ir vainīga.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on December 16th, 2013 - 07:47 pm
Tie diezgan sakarīgie un izglītotie jau vispār ir vienīgie, kuri var attīstīt emocionālu attieksmi pret mūdzienu (mūsdienu, bet nelaboju, jo mūdzienu literatūra skan tik jauki :) ) latviešu literatūru, jo varbūt ir vismaz kaut ko lasījuši. Pārējiem nepatīk, ka literāti plēš deviņas ādas no Valsts budžeta (:D), kliegtu arī par to, ka veciem cilvēkiem pensijas maksā, bet droši vien pazīst un ir tuvi drīzāk ar kādu pensionāru nevis literātu, tāpēc ir biš empātijas. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 16th, 2013 - 07:50 pm
Jā, jā, es tam visam piekrītu, bet, manuprāt, citas mākslas jomas cilvēkiem tik ļoti nebesī, un man tur ir savas teorijas, kāpēc tas tā varētu būt. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]augsne on December 16th, 2013 - 08:01 pm
Literāti bāžas visām pudelēm par korķi, tur arī tam visam aug kājas. :))
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on December 16th, 2013 - 08:20 pm
+1
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 16th, 2013 - 08:13 pm
Tev jau nav kaut kas superkonkrēts jākonstatē, lai varētu to pētīt, tieši tāpat, kā tai nav jābūt universālai lietai, kas attiecas uz visiem, tb, Tu vari kā savu pētījuma dalībnieku grupu izvirzīt tieši tos, kas ienīst, nemēģinot pierādīt, ka tādi ir visi (jo nav jau! tieši tāpat kā visiem jau staburags nav supersvarīgs, bet tas man netraucēja pētīt to, kas un kā ir ar tiem, kam IR svarīgs), un tad pētīt to, kā viņi to ienīst un kur tam varētu augt kājas. (:
(Reply) (Parent) (Link)