09 June 2013 @ 08:57 pm
 
Atklāju, kā izcept kartupeļus, kuri garšo labi. Nekad nebiju tos cepusi cepeškrāsnī, un man arī īsti nebija neekādas skaidrības, kā to darīt, kad cepu uz pannas, man vienmēr sanāk slikti. Kaut kā nomizioju kartupeļus, es to joprojām īsti labi neprotu, ieliku cepeškrāsnī uz restītēm, izmantoju to pašu režīmu, ko vienmēr, kad tur sildu visādas gatavas lietas, grādus uzliku, kādus, laikam, 250, nolēmu, ka cepšu pusotru stundu. Visu laiku baidījos, ka nebūs ok, atmiņā atausa piedeguši griķi un virtuve pilna ar dūmiem, ik pa laikam gāju ar kartupeļiem aprunāties, apmēram tā "kā jums iet, kartupeļi, ceru, ka izcepsieties normāli un nepiedegsiet", pēc kāda laika nolēmu, ka grādus varbūt vajadzētu mazākus, jo no cepeškrāsns sāka velties kaut kādi dūmi, tad laikam uzliku kādus 160 un atkal ik pa laikam gāju ar kartupeļiem draudzīgi aprunāties, pēc stundas un desmit minūtēm atvēru cepeškrāsni un nolēmu, ka kartupeļi izskatās un smaržo gatavi. Un tā arī garšo.
 
 
( Post a new comment )
naivums[info]naivums on June 9th, 2013 - 09:27 pm
Pārlej to apdegušos ķermeņus ar vēsu skābo krējumu!
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on June 9th, 2013 - 09:33 pm
Bet viņi nav apdeguši, man krējums īsti negaršo, toties garšo majonēze, sāls un rīvēts siers. Es zinu, es neizklausos pēc nekāda nopietni ņemama kulināra, kā viens cilvēks reiz man teica "neuztraucies, pat ja virtuvē tu šad tad izraisi pa ugunsgrēkam, tev sanāk citas lietas". Es, protams, nezinu, vai sanāk. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
naivums[info]naivums on June 9th, 2013 - 09:44 pm
Es personīgi cepeškrāsnī kartupeļus cepis neesmu nekad. :)
Un vispār - labu apetīti!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on June 9th, 2013 - 09:49 pm
Paldies, diemžēl, tā kā biju pārliecināta, ka kartupeļi normāli neizcepsies, es, kamēr tie cepās, apēdu visas konfektes, tāpēc visus kartupeļus apēst nebija iespējams. :)
(Reply) (Parent) (Link)
--[info]ripp on June 9th, 2013 - 09:47 pm
es parasti sagriežu daiviņās (tas ir šādi: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRR5hdf5ia3nnBfX7Fi_sjXhSmInt9G7QAcQnBr95fA3ECL-_6D9w) un tad lieku līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī. parasti ir gatavi 30-40 minūšu laikā. var griezt 1-2 cm biezās šķēlēs. viņi tad ir ātrāk gatavi, nekā veseli :)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on June 9th, 2013 - 09:51 pm
Jā, par griešanu es iedomājos, bet nebiju droša, ka tas būs ok.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
naivums[info]naivums on June 9th, 2013 - 09:55 pm
A viņiem lietošanas instrukcija nenāk līdzi? :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on June 9th, 2013 - 09:57 pm
Tas ir nopietns jautājums? :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
naivums[info]naivums on June 9th, 2013 - 10:11 pm
Ne-e. Tas ir jociņš. :)
(Reply) (Parent) (Link)
--[info]ripp on June 9th, 2013 - 10:16 pm
ja tīrā maisiņā ieliek sagrieztos kartupeļus un tiem pielej 1-2 tējkarotes eļļas, sakrata un tad ieber cepešpannā, tad viņiem veidojas smuka garoziņa :) ja kartupeļiem pa virsu uzber sāli, kādas garšvielas, tad sanāk vēl labāk. tāpat var cept pannā citus dārzeņu gabalus, papriku, puķkāpostus, kabačus, tomātus, brokoļus utt (pa vienam vai kopā)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on June 9th, 2013 - 10:21 pm
Paldies. :)
Es mēdzu cept papriku, pildītu ar pupiņām tomātu mērcē un rīvētu sieru, es nezinu, vai tas vispār ir ok, bet man ļoti garšo. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
naivums[info]naivums on June 9th, 2013 - 10:31 pm
Ja tas garšo - tad tas ir ok! :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on June 9th, 2013 - 10:37 pm
Es vienkārši esmu par slinku, lai vairāk pūlētos, tā ir laikam mana ša brīža gatavošanas augstākā pilotāža, citādi es tikai sildu pankūkas un ēdu jogurtu. Agrāk gan es gatavoju mazliet vairāk, bet tas bija sen.
(Reply) (Parent) (Link)