19 February 2018 @ 12:17 am
 
Kopš vakardienas sarakstos par dzejoļu tulkojumiem un mēģinu sakomentēt. Nupat nolēmu, ka labākais variants, kā paskaidrot, kas ir  tumsas triepieni, ir nosūtīt akvareļbildīti, ko atradu googlē.
Palasīju internetos, kā rūpēties par pavasara augiem podiņos, rūpīgi apdomāju, kur būs vispiemērotākā vieta, kur nolikt narcisi, ko man vakar uzdāvināja. Es tai pat nolikšu blakus bļodu ar ūdeni, jo kaut kāda tur augu speciāliste saka, ka tas padarīs gaisu pietiekami mitru, biju pat ar mieu ienest no balkona sniegu, ko kausēt tai bļodā, jo tas esot pavisam labi, bet sniega uz balkona diemžēl nebija. Nu, nez, visi man jebkad piederējušie istabas augi ir drīz vien miruši, jo es gluži vienkārši aizmirstu par viņu eksistenci. This time I will try to do better. 

Vēl šodien bija absolūti perfektais eksistences mirklis, kurā pasaules briesmīgums uz dažām minūtēm vienkārši neko nenozīmē; bridu uz pieturu, sniga, bija ļoti gaišs, ziema bija pareiza un skaista (tādu ziemas mirkli piedzīvoju pirmoreiz šogad), un austiņās skanēja Niks Keivs. Nokrist prozas vajadzībām gan neizdevās. 

The trees all stand like pleading hands
We go down with the dew in the morning

And we breathe it in
There is no need to forgive
Breathe it in
There is no need to forgive
 
 
Current Music: Nick Cave & The Bad Seeds - We No Who U R
 
 
( Post a new comment )
this is a ransom demand: zaljums aciis[info]kakjux on February 19th, 2018 - 12:44 pm
:) Niks Keivs tiešām māk tādu mūziku, kas palīdz radīt mirkļus.
(Reply) (Link)
judging the mice: augšup[info]rasbainieks on February 19th, 2018 - 11:50 pm
par to narcisi gribu tevi mierināt, ka viņai tāpat nav ilga dzīve. arī ārā augot narcise strauji izlien no sīpola, diezgan strauji nozied un tad pavisam strauji lapas novīst un sīpols paliek sīpols. sīpolā ir baigais spēks, bet visu sīpolpuķu virszemes daļas ir īslaicīgas.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja: meitene[info]pelnufeja on February 20th, 2018 - 01:25 am
Cik īslaicīgas? Tb, gribu zināt, vai viss notiek normāli.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
judging the mice: augšup[info]rasbainieks on February 20th, 2018 - 11:59 am
tev ir ziedoša narcise, kādas tagad ir sezonas aktualitāte puķuveikalos? atkarībā no izplaukuma pakāpes, viņai var dot nedēļu – divas, ja pumpurā, tad drusku vairāk. kad zieds novītīs, sāks vīst arī lapas pa vienai vai reizē, tas ir pilnīgi normāli, viss pamazām atkrīt un dzīvība paliek tikai sīpolā. to var paglabāt un rudenī iebakstīt kaut kur ārā zemē, varbūt nākamajā pavasarī izlien un pat uzzied midžetnarcise (nezinu kāpēc, man šitās podu narcises ārā nav spējušas izaugt garākas par 10 cm). tā iespēja nav ļoti liela, bet tomēr pastāv.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: meitene[info]pelnufeja on February 20th, 2018 - 04:10 pm
Bija neatvērušies pumpuri, tagad jau daži ir atvērušies. Paldies par info!

Nē, es nekur ārā toč nestādīšu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
judging the mice: augšup[info]rasbainieks on February 20th, 2018 - 05:09 pm
vēl kas – sīpolpuķes podiņos ziedēšanas laikā ir lielas dzērājas. peļķē gluži turēt nevajag, bet laistīt var un vajag dāsni.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: meitene[info]pelnufeja on February 20th, 2018 - 05:18 pm
O, paldies!

Es jau satraucos, ka būšu pārlējusi, bet man patīk apliet, jo tad man ir sajūta, ka es kaut ko daru. Nu, jo like, tā puķe jau man nesaka, ko viņa grib, tas ir vienīgais, ko es varu izdarīt. :D :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
judging the mice[info]rasbainieks on February 20th, 2018 - 05:22 pm
hehe jā šis ir standarta veids kā cilvēki nomušī telpaugus, jo pārliešana visā visumā ir daudz bīstamāka par iekaltēšanu. vispār laistīšanā ritms ir pat būtiskāks par daudzumu, bet bieži vien cilvēkiem tā mīlestība uznāk viļņveidā, tad arī dūšīgi salaista, un augs galā nopūst. bet labā ziņa ir tāda, ka nopūdēt sīpolpuķi var tiešām tikai peļķē – droši laisti bieži, varbūt tad pa drusciņai, un būs laba sajūta gan tev, gan narcisei.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja: meitene[info]pelnufeja on February 20th, 2018 - 05:33 pm
Jā, turklāt es pat zinu, ka pārliet ir sliktāk. Vienk. augi nav mana lieta vispār. Es labāk saprotu zvērus.

Bet esmu narcisi nolikusi tādā vietā, kur, sēžot pie datora, viņa ir redzama - jo viņa ir smuka, un arī šādi ir cerība, ka es par viņu atcerēšos.
(Reply) (Parent) (Link)