20 October 2017 @ 12:29 am
es gribu, lai ir citādāk  
Mani joprojām ļoti satrauc un kaitina, ka visādas neētiskas un neforšas rīcības bieži vien tiek normalizētas, pamatojot to ar "tā vienkārši ir: cilvēki ir tādi, sabiedrība ir tāda, sistēma ir tāda utt" argumentu. Tādējādi visa atbildība tiek pārlikta uz to, kam nodarīts pāri. Apdomā, ko velc mugurā, apdomā katru savu vārdu, jo dzīve taču ir bīstama spēle, kurā tev jāredz vismaz piecus soļus uz priekšu! Un vispār - vislabāk kļūsti par budistu, kuru nekas neskar, jo dzīve in the first place ir pārāk sāpīga!

Man liekas ļoti svarīgi iedziļināties procesos un mēģināt saprast, kāpēc sabiedrība, cilvēki un sistēmas funkcionē tieši tā. Bet es domāju, ka bieži vien ir par traku, t.i. kāds tomēr ir atbildīgs par to, ka huiņa notiek. Un varbūt atbildības godīgāka sadale palīdzētu arī izpētes procesam par to, kāpēc kas kā ir/notiek.
 
 
( Post a new comment )
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on October 20th, 2017 - 01:59 am
Jā. Mani arī grauž, cik daudz nepareizu lietu Latvijā ir vienkārši normālas. Nav normālas, bet neko tāpat īsti nevar darīt, var mēģināt, bet parasti neviens neklausās.
(Reply) (Thread) (Link)
Ūūlę[info]chimera on October 20th, 2017 - 11:03 am
kā tu visai prātīgi minēji, internets ir vieta, kur sastopami dažādi bubuļi, un ieteici neiet intertnetos tiem, kas nevēlas ar tiem sastapties. well, es teiktu, dzīve ir viens liels internets.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 20th, 2017 - 03:59 pm
"dzīve ir viens liels internets". :D
(Reply) (Parent) (Link)
François Pignon[info]pinjons on October 20th, 2017 - 07:31 am
Man nez kādēļ radies iespaids, ka ievērojamai pēdējo dienu diskusiju dalībnieku daļai jau viss ir skaidrs un nav intereses par jebkādiem iespējamajiem izpētes procesiem (t.sk. par līdzšinējiem pētījumiem par tēmu).
(Reply) (Link)