18 December 2015 @ 11:00 am
 
Es dažkārt identificēju sajūtu "es nesaprotu, kāpēc es šādi jūtos/domāju/uzvedos". Bet tas notiek salīdzinoši reti. Lielākoties es diezgan labi zinu, kā es jūtos un ko es domāju, un, ja ir laiks un spēks parakties sevī, es lielākoties arī varu aizmudžināties līdz iemesliem. Cita lieta, ka manas domas un jūtas ne vienmēr ir tādas, par kurām es pati esmu šausmīgā sajūsmā vai kas man liek par sevi justies kā par lielisku cilvēku. Tāpat arī tās mēdz būt ļoti mainīgas, bet es vairāk vai maāk spēju tas izšķirt.
Pēdējā laikā es ar zināmu regularitāti esmu ievērojusi, ka citi cilvēki mēģina mani pārliecināt, ka es noteikti nemaz nedomāju vai nejūtos tā, kā es apgalvoju, ka domāju vai jūtos, vai, arī, ka iemesli, ļoti ticams, ir citi.
Tā ir tāda sajūta, it kā cilvēkiem par katru cenu vajadzētu uzturēt pārliecību, ka mēs neviens nevaram zināt, kā un kāpec mēs jūtamies, mēs par to nedrīkstam reflektēt, stāstīt citiem, un vispār - mēs nedrīsktam domāt un justies tā, kā mēs domājam un jūtamies.

Cilvēki ir skaisti, brīnišķīgi, interesanti un, kā jau to te kāds precīzi bija noformulējis - lielākoties ciet.
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on December 18th, 2015 - 01:30 pm
es, piemēram, zinu, ka vienkārši ir vajadzīgs laiks un treniņš "atmācīties" gadu gaitā iemācīto pārliecību, ka citi noteikti zina labāk, kā tev jājūtas un kā tu jūties. iespējams, tas, ka cilvēki tad mēģina citus pārliecināt, ka viņi nezina par sevi, ir līdzīgi kā visi tie neskaitāmie bullying gadījumi, kad bērnu mājās sit, piemēram, vecāks brālis, un tad viņš nāk un sit citus par sevi mazākus. spēka sevi pārliecināt par to, ka varbūt es tomēr zinu par sevi labāk, nepietiek, bet gribas cīnīties ar to bezpalīdzības sajūtu, ko šāda situācija rada, tad nu vismaz iešu a nuka kādu citu pārliecināt, ka VIŅŠ ARĪ NEVAR zināt un saprast.

man, piemēram, protams, ir ļoti paveicies, ka tad, kad es Tev vai kādam citam no lieliskajiem cilvēkiem man apkārt pasaku kādu no tām briesmīgi nejēdzīgajām un nepiedienīgajām lietām, kā jūtos vai ko domāju, parasti jau nav tā, ka tur ir nosodījums vai pārliecināšanas mēģinājumi, bet reizēm tāpat kaut kā tā ir. un es ļoti varu iztēloties, kā tā briesmīgā sajūta, ka es esmu tikko izplājis te kaut kādu savu godīgo, pat ja, iespējams, debilo domu, un pretī dabūjis "tas nav pareizi", rada vēlmi no tā izvairīties, piemēram, uzbūvējot tādu worldview, kur nevienam nav autoritātes pašam pār savām domām un jūtām, jo tad nevis es esmu kaut kāds īpašs tizlenis, kurš nemāk pareizi justies, bet vienkārši tāds pats nemākulis, kā visi.

es domāju, ka ciet galīgi nav dabiskais cilvēka stāvoklis, bet mūs ļoti ātri tajā noved. un tad ir jautājums, cik liela ir katra cilvēka individuālā motivācija tomēr kaut ko vērt vaļā, riskējot dabūt bultu sirdī, tā teikt :D
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 18th, 2015 - 01:49 pm
Es ļoti labi saprotu, kā tas strādā.
Bet tas nemaina faktu, ka reizēm mani tas viss ļoti besij, jo rada sajūtu, ka es esmu disconnected, un ka vienīgais veids, kā justies iederīgam būtu sākt "domāt un justies pareizi".
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 18th, 2015 - 02:16 pm
tas gan ir briesmīgi. ugh.

bet problēma obviously nav Tevī, tā ir pasaulē. un es domāju, ka pasaulei būtu jāpielāgojas. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 18th, 2015 - 03:44 pm
:D :D kā tad!
(Reply) (Parent) (Link)