lelle ([info]pelkje) rakstīja,
@ 2003-10-30 19:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
normālie cilvēki
Nākamais ir ekstraverts sajūtu tips. tas ir cilvēks ar dominējošu ekstravertu ievirzi, orientāciju uz āru, uz apkārtējo pasauli, kurš uztver pasaul caur saviem maņu orgāniem: redzi, dzirdi, tausti utt. ekstravertā sajūta tipa cilvēkam ir ļoti svarīgi nodarbīnāt savus maņu orgānus, gūt jauns iespaidus. viņam ir interesanti redzēt, kaut ko saistošu dzirdēt, kaut ko patīkamu aptaustīt, garīgu - pagaršot, patīkamu - saostīt. tie, ka saka Jungs ir dzīves baudītāji, kuriem gandrarijums dzīvē nāk caur jutekliskām izjūtām, viņi mīl labi un garšīgi paēst, iedzert, labi izgulēties, papriecāties, gūt labus iespaidus utt. "Tapēc jau cilvēks dzīvo pasaulē!".
tas ir strīdīgs jautājums, bet mans pieņēmumsir, ka pašreiz latvijā tas tiek uzskatīt par vienīgo normālo cilvēka tipu, pārējiem ir jāziliekas, ka viņi tādi ir, jo citādi, ja viņiem kāda cita lieta ir svarīgāka, teiks, ka viņiem kaut kas galvā nav kārtībā


Viesturs Renģe "personības psiholoģiskās teorijas", kam es varētu piekrist. ir noteikts - normālā un dīvainā cilvēka tips. kāds šāds cilvēks vienkārši kaut kad senāk ir ticis pie lielākas teikšanas nekā pārējie un pārējos pārliecināja, ka viņš ir pareizākais.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?