te

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:36 pm: par lielveikala apmeklējumu
Šodien neatpazinu sevi tualetes spoguļsienā - iegāju, pamanīju pretīmnākošu vīrieti un nomurmināju "sorry", un paspēru sānsoli, lai izvairītos no viņa. Ieskrēju tieši sienā. Nākamnedēļ beidzot noskūšos. Uz pāris nedēļām atgriežos mājās kā nekā.

Biju iegājis arī tehnoloģisko spēļlietu veikalā, kur skanēja stilīga mūzika un pārdošanā bija izliktas arī stilīgas grāmatas. Interesanti skatīties, kā popkultūrā ieiet patiešām no sirds rakstīti (un labi uzrakstīti) gabali, un "Fear and Loathing in Las Vegas" stāv blakus Twilight, bet Makārtija "The Road" - blakus Take That vēsturei. Starbucks pretestablišments un intelektuālisms, jā, zināma to grāmatu vērtības degradācija, jā, bet vienalga savs prieks un cerība, ka no tā atspersies tālāk un augstāk.

Dzerot šķebinoši saldu tēju tuvējā Stārbakā kak raz arī izlasīju Millera "Vēža tropu". Joprojām eju cauri entry level stuffam, Starbucks alt-intelektuālismam, whatever. Par daudz plauktiņu, no kuriem bažīties, vai pēc kuriem tiekties, aizmirstot par tajos liekamo. Ieejot grāmatnīcā gan vienalga desmit minūšu laikā ieraudzīju pārdesmit gramatu, kuras gribu izlasīt un izgāju - uz to pašu sākumā minēto tualeti.

Atpakaļceļā kādam indietim pār plecu nočekoju e-lasītāju. Looks interesting.

Comments

[User Picture]
From:[info]klobex
Date:August 17th, 2010 - 11:26 am
(Link)
Es tieši nesen padomāju, ka par Prustu labāk neviens neko nav uzrakstījis. Man gan nav ne mazākās jausmas, kurā no pseidointelektuālisma elles lokiem atrodas viņa mīļotāji, bet tik tiešām - grāmatas ir jāvērtē pašas pēc sevis.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:August 17th, 2010 - 04:49 pm
(Link)
Prusta vietā es pagaidām esmu lasījis tikai literatūrteorētiskus, socioloģiskus un neiroloģiskus (un, protams, neirotiskus) pārspriedumus par viņa sarakstīto.

Kādā valodā las(īj)i?
[User Picture]
From:[info]klobex
Date:August 17th, 2010 - 09:16 pm
(Link)
1,3,4 - latviski; pārējās angliski kā html failus - tos netā var oficiāli atrast pavecā tulkojumā.
Lieta, ko es gan neesmu darījusi - es neesmu varējusi nevienu no romāniem sākt lasīt no sākuma. Tāpēc, ja varu dot neprasītu padomu - es ieteiktu uzšķirt grāmatu vidū, atrast kādu interesantu teikumu un sākt no turienes, jo viņš par spīti puķainajiem aprakstiem ir ārkārtīgi interesants precīzi vienā jomā (kurai par laimi ir veltīti gandrīz visi septiņi sējumi) - cilvēku pazīšanā. Tāpēc Prusta vērtība noteikti neatrodas spraigā sižetā, bet gan (oponējot komentāram zemāk) acumirklīgā un absolūtā patiesībā, pretstatā Borhesam, kurš manā galvā atrodas tūlīt aiz Prusta un raksta, lai arī neizsmeļami interesantas, bet tomēr fantāzijas.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:August 18th, 2010 - 03:30 pm
(Link)
Hmm, varbūt būs tā jāpamēģina - pāris paviršie mēģinājumi sākt no sākuma beidzās ar tikpat paviršu pievēršanos kaut kam citam, jo nebija īstais noskaņojums. Bet grāmatas pavērt vidū un brītiņu palasīt ik pa laikam sagribas/sanāk, tad nu nākamreiz būs jāpamēģina ar Prustu...
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 17th, 2010 - 06:05 pm
(Link)
Precizējums. Par Borhesu labāk neviens nav nekā uzrakstījis. Un nevis tāpēc, ka jams raksta labi vai patīkami, bet tādēļ, ka patiesību.
And ur such a fag, PM.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:August 17th, 2010 - 07:10 pm
(Link)
neesi domājis par gnidrobota izveidi? eku sagatave:

[es; lieta, kas man patīk] [owns; ir patiesība].
[tu; lieta, kas man nepatīk] [sux; ir muļķības].

ietaupītu postēšanas laiku bez satura zaudēšanas.
Powered by Sviesta Ciba