Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:44: Kāpēc gan nepaspekulēt
Tramps jau šodien pēc ASV laika dosies prom no slimnīcas. Well, man liekas, ka viņš galvenokārt jūtas labi, jo ir sadzēries deksometazonu, bet nu dzīvosim redzēsim.

Comments

[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:5. Oktobris 2020 - 23:17
(Link)
Un antivielas! Tā jau ir klasiski labākā terapija pret jebkuru infekciju - neitralizējošās antivielas no indivīdiem, kas izveseļojušies.
Bet nu tas bēbis uz deksīša droši vien iet pa gaisu un rij cukuru.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:6. Oktobris 2020 - 09:02
(Link)
Vispār man ir skepse par tām antivielām. Pirmkārt, tās nav antivielas no indivīdiem, kas izveseļojušies, bet mākslīgi radītas, kas nozīmē, ka pastāv lielāks blakusparādību risks.

Un par tām antivielām labs un pavisam svaigs rakstiņš šeit: https://www.sciencemag.org/news/2020/09/provocative-results-boost-hopes-antibody-treatment-covid-19

Analīzes veiktas 275 cilvēkiem, kas, piemēram, nozīmē, ka, ja 3 cilvēkiem no tās grupas būtu blakusparādības, tās jau būtu biežas blakusparādības. Retākas blakusparādības klasificē kā 1 no 100-1000 cilvēkiem, retas kā 1 no 1000-10 000, ļoti retas kā mazāk kā 1 no 10 000. Tātad ar tik mazu dalībnieku skaitu skaidrs ir tas, ka par blakusparādībām skaidrs nav nekas.

Bet ne tikai blakusparādības ir problēma Trampa gadījumā - kā tajā pašā rakstiņā ir rakstīts, viņi novēroja efektu būtībā tikai kā profilakses līdzeklim, bet ne tad, ja infekcija jau bija sākusies. Cik no Trampa gadījuma var saprast, viņam jau bija smagi izteikti simptomi (vajadzēja papildus skābekli).

Līdz ar to liekas, ka viņam ir iešķiebtas zāles, no kurām nav sagaidāms efekts, bet toties var sagaidīt blakusparādības.

Tāpēc man arī liekas, ka subjektīvi viņš jūtās labi no deksametazona, bet jājautā vai deksametazons nebūtu pat bīstams, jo nomāc imūno sistēmu un hvz kko tas vīruss tur tikmēr pa iekšām dara.

Te arī viģiki no vakardienas, kur izskatās, ka Trampam ir grūti elpot un sāp: https://twitter.com/brenonade/status/1313263278613827585?s=20
From:[info]lyrica
Date:6. Oktobris 2020 - 20:09
(Link)
Ja, biedrs, kas mana darbavieta studiju ietvaros deva antivielas, ari teica,ka kliniskie efekti nav, tie tiesam ir no deksa, tas man kops ER laikiem ir atvieglojis dzivi ( izsledzot infekcijas, protams, kas vienmer nav viegli). Vai un kads ir efekts uz slimibas ilgumu, to lai rada dati, bet mums Fortbildung neieteica daudz ceret. Visi gan loti cer, ka tomer kliniskie efekti bus. Tapat mums viens loti vadoss petnieks atgadinaja ka visa varda nesaucama virusu genus ir pazistams ar to, ka AB atri pazud, tie sporadiskie reinfekciju case report to 'varetu' apliecinat. Deksa gan samazina mortalitati , tas tagad ir COVID standarta aprupe, paradoksali ventiletiem pacientiem efekts ir lielaks ka vienkarsi ar o2 masku. Deksu var ari mainit pret citiem glukokortikoidiem, ja nav uz vietas, tad vienigi ir vispirms jaaprekina deva. Remdesiviru ari iesaka ( ja var dabut) pie gadijumiem, kam vajadzigs o2. Vispar ir loti zel, ka man ka psihiatrei sis ari bija jamacas, loti ceru, ka tas otrais vilnis ies garam un man nebus jaatsvaidzina ventilatoru elpinasanas iemanas.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:7. Oktobris 2020 - 15:54
(Link)
Jā, man liekas, pašlaik uzskata, ka ventilētiem pacientiem tas smagais stāvoklis vismaz kaut kādā mērā ir no pārmērīgi aktivizētas imūnsistēmas. Tad arī deksometazona efektivitāte ir saprotama, jo šamējs to trakojošo imūnsistēmu nomāc.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:6. Oktobris 2020 - 09:02
(Link)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:6. Oktobris 2020 - 09:12
(Link)
Jā, un te izgriezti klipiņi, kur izskatās, ka grūti elpot: https://twitter.com/brenonade/status/1313263278613827585?s=20

Nevar saprast vai viņa izteiciens, ka jūtās labāk nekā 20 gadus atpakaļ ir tipiska hiperbola, vai arī tas varētu norādīt uz to pašu steroīdu eiforiju.

Laiks rādīs.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:6. Oktobris 2020 - 10:20
(Link)
Es arī pati tajā garajā video uzreiz pamanīju to smago elpošanu.. Viņa izteicienu ticamība manās acīs ir nulle, tam es vispār nepievēršu uzmanību.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:6. Oktobris 2020 - 10:23
(Link)
Powered by Sviesta Ciba