the egg lost at sea ([info]pace) rakstīja,
@ 2004-03-15 18:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko tik neraksta tajaas aviizees
Shodienas aviizes pielikuma Veseliiba psihologjijai atveeleetaas 2 lapaspusees bija veltiitas dzejas dziedinoshajai un visaadi citaadi labveeliigajai iedarbiibai uz psihi. Pa vidam garlaiciigajaam raksta autora domaam tika citeeti dazhaadi dakteri un psihologi, neiztika arii bez onkulja Freida piemineeshanas (manupraat, lieki). Interesantaakais, protams, bija praktiskie padomi par to, kaada tipa dzeju un autoru lasiit konkreetas psihologjiskas probleemas gadiijmaa (sheit gan jaanjem veeraa nacionaalais faktors). Tad nu luuk kaa:
Nomaaktiibai un depresijai vareetu liidzeet dzeja, kuras ideja, doma, nostaadne tiek pausta skaidri un sakariigi, kaa autora piemeers tika mineets G.Gioacchino Belli (diemzheel man nezinaams), un vienkaarshas, skaidras uzbuuves dzeja ar atskanjaam, piemeeram Gianni Rodari. Zemas pashapzinjas gadiijumaa noderees liriska dzeja, piem Pablo Neruda. Ja gadiijumaa moka fobijas un eksistenciaalas bailes, tad iesaka lasiit religjisko dzeju, piemeeram, psalmus vai Gibranu. Savukaart noveerst kreativitaates un koncentreeshanaas trauceejumus var paliidzeet Dievishkjaa komeedija, bet atogeenajiem treninjiem noderees dzeja par dabu, fonaa skanot simfoniskajai muuzikai.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2004-03-15 22:22 (saite)
Nez kādēļ viņi aprobežojas tikai ar psiholoģiju... varēja taču būt sadaļas - dzeja ķirurģijā (brūču dzīšanas veicināšanai), zobārstniecībā (sāpju mazināšanai), saaukstēšanās vīrusu infekciju ārstēšanā (drebuļu radītās zosādas izgludināšanai)... Un kur nu vēl celulīta ārstēšanā!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?