Otīlija ([info]otily) rakstīja,
@ 2007-06-19 10:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par rāmjiem
Brīvdienu notikumu iespaidā, nedaudz padomāju par tēmu "sabiedrības noteiktie starndarti". To varētu pielīdzināt klucīšu spēlei. Cilveciņš cenšas pa visam varēm iedabūt apļa izgrieztā figūrā kvadrātu, ko ir paņēmis no kāda. Un visas šīs darbības laikā nesaprot, kapēc neizdodas. Viņš ir tik ļoti pārņemts ar savu darbību un neapmierinājumu par neveiksmi, ka viņam nemaz neienāk prātā tas, ka viņa dzīves figūra, varbūt nemaz nav kvadrāts, bet aplis.
Bet dzīvot ievērojot šo, iespējams, ir vienkāršāk, dari, to ko citi uzskata par labu esam, rīkojies tā, kā citi uzskata par labu esam. Un, ja kas neizdodas, tādad vienkārši nebija ietilpis rāmī. Skumja pārņem par tādu dzīves izniekojumu. Bet katram jau savs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]driznaks
2007-06-20 17:04 (saite)
Jauks, bet nepilnīgs sentiments, manuprāt. Saprāta robežās, veselīgs konformisms ir ne tikai ieteicams, bet ir pat vēlams.

Piemēram, izejot no tā, ka neviens noteikti negrib dzīvot bez iztikas līdzekļiem vai nebrīvprātīga celibāta apstākļos, bet ja "dzīves figūras" ievērošanai tādi blakusefekti ir, tad prātīgākā rīcība ir tādu apli personīgā komforta un emocionālās labsajūtas labad apstūrot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]otily
2007-06-21 17:14 (saite)
Ņemot vērā, ka cilvēks ir sabiedrības sastāvdaļa, tad noteitā sabiedrībā noteiktas prasības un noteikumi ir ne tikai vērā ņemami. Šajā gadijumā biju domājusi to, ka ir cilvēciņi, kuri savā dzīvē ir tik ļoti apmaldījušies citu uzstādītajās prasībās un piekšstatos par "pareizi" izvelētu dzīves modeli, ka nespēj vairs saprast kapēc viss noteik pretrunā ar sevi pašu, ar visām no tā izrietošajam sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?