Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver - O, sports, tu esi miers

Aug. 12th, 2012 03:59 pm O, sports, tu esi miers

Paskatījos olimpisko maratonu, ļoti patika, ja. Vakar, turpretī, rādīja kaut kādu tur soļošanu, es atvainojos, un nesaprotu, kur gan ellē tāds sporta veids radies. "Keep stright knee of supporting leg!", teica komentators. Tas tā kā skriešana ar taisnām kājām. Acīmredzot, ļoti neērta skriešana, jo uz priekšu iet krietni lēnāk nekā tad, kad skrien saliecot kājas kā vien skrējējs vēlas. Pie tam, vizuālais atgādina kaut ko no paraolimpiādes. Laiku pa laikam skrējējām pretī izleca kaut kādi onkuļi un rādīja dzeltenās kartiņas, gadījumos, kad kājas nav bijušas pietiekoši taisnas. Cerams, šis būs vieglatlētikas zaļojošā koka nokaltušais atzars, kuru drīz nozāģēs.

Jā, un tas bija sieviešu soļošanas gājiens piezīmēšu, un man vieglatlētika allaž ļoti skatāma likusies, sevišķi sieviešu disciplīnas. Visa veida lēcējas (augstumā, tālumā, ar kārti un trīs soļos) ļoti patīk skatīties, arī septiņcīņnieces. Jauna tendence (vai vecums acis aizmālē) rādās, ka arī šķēpmetējas bija ok un vairums vesera metēju bija ar miesas būvi, kas atgādina pavisam normālu. Pāris izņēmumu bija lodes grūšanā. Sprinteres, šķiet, vairs nav tik pārkačātas kā kādreiz un gargabalnieces nav pamatskolnieču tipa kaulu kambari. Bet sieviešu svarcelšana, visādas cīņas (bokss, omg), ir emancipācijas šaušalīgākais sasniegums. Jā, un ievēroju, ka vieglatlētikas pārraižu operatoriem ir kaut kāda cenzūra iemācīta, piemēram, zemos startus no mugurpuses nerāda principā, un tuvplānos no aizmugures kadrs parasti beidzas tieši ap jostasvietu.

7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]biezpientaure
Date:August 12th, 2012 - 07:02 pm
(Link)
nav tik traki

From:[info]biezpientaure
Date:August 12th, 2012 - 07:11 pm
(Link)
tfu, nav tak olimpiāde
From:[info]observer
Date:August 12th, 2012 - 07:23 pm
(Link)
tā ņemšanās arī tāds sports-ne-sports
From:[info]observer
Date:August 14th, 2012 - 08:40 am
(Link)
he, arī no olimpiādes ir tāds pats dabonams:
From:[info]observer
Date:August 12th, 2012 - 07:19 pm
(Link)
hm, fotogrāfs meistars, bet apstādināts mirklis bišķi kropļo realitāti

man šķistu, ka tv reportāžā šāds rakurss šādā brīdī diez vai tika pieļauts, un varbūt tas mirklis bijis vien sekundes desmitdaļu, kas nerada tik spēcīgu iespaidu, kā šāda fotofiksācija
From:[info]zimbabve
Date:August 12th, 2012 - 10:44 pm
(Link)
Jā, soļošana man arī liekas kaut kas šaušalīgi jocīgs, nedabisks.
Par miesasuzbūvi to pašu nosecināju, arī diska metējas, btw, šķiet vieglākas nekā senāk.
From:[info]observer
Date:August 13th, 2012 - 09:54 am
(Link)
Jā, diskā droši vien tāda pat tendence, pavisam pozitīva, es teiktu.