oblica - ? [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

? [1. Feb 2012|18:54]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:1. Februāris 2012 - 19:15
(Link)
nu, piemēram C hepatīts ļoti eleganti var iet caur manikīres gādīgajām rokām, bet ne par to stāsts. Ar ko atšķiras naudas došana manikīrei un sanitārei - abos gadījumos piemaksa pie pakalpojuma pamatmaksas.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:1. Februāris 2012 - 21:02
(Link)
atkārtoju vēlreiz - ārsts darbojas ar cilvēka veselību un pat dzīvību, atšķirībā no frizieru un manikīru pakalpojumiem.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:1. Februāris 2012 - 21:27
(Link)
Tb pīles iznešana un palaga nomaiņa kā dzīvību dodošs rituāls, bet sanitārs kā Hipokrata lāpas tālāknesējs? :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:1. Februāris 2012 - 21:29
(Link)
padomā vēlreiz.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:1. Februāris 2012 - 22:02
(Link)
Padomāju. Pīles iznešanas saistību ar atbildību par dzīvību nesaskatīju. Profesiju klasifikatorā rakstīts, ka sanitārs nav ārsts (sanitāru vispār par medicīnas darbinieku pat īsti nevar nodēvēt, tikpat labi arī slimnīcas sētnieks tāds ir - abiem vienāda kvalifikācija un vienādas zināšanas par medicīnu). Tb fiziskā darba strādnieks.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:1. Februāris 2012 - 22:10
(Link)
nu, tad kamdēļ tam papildus maksāt? par uzteicamu pīles iznešanu?
Ārstniecība kā profesija veidojās ciešā sadarbībā ar daudziem zināšanu apgabaliem (piemēram., statistiku u.c.), tajā skaitā arī ar tādu lietu kā apjausmu par higiēnu, ja mēs par tām pīlēm vēl turpinām... No pakopējas arī nav dzīvība atkarīga, tikai nez kāpēc dzemdību namā pa divi lāgi dienā jāveic slapjā uzkopšana.

jebkurā gadījumā, runa šajā gadījumā nav par arodu, bet gan par 'pateicību' funkcionēšanas principu.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:1. Februāris 2012 - 22:18
(Link)
Ja sanitāra darba pienākumos norādīts, ka pīli jāiznes 2x dienā, viņš to dara. Ja cilvēks vēlas, lai iznes 4x dienā un vēl aizskrien uz bodi un atnes viņam bulciņas, tad, loģiski, viņš sanitāram par to maksā. Kas te tik briesmīgs?

Es saprotu, ka lielai daļai ļaužu šķiet, ka viss pienākas tāpat, un samaksāt otram par darbu, kas tam nav jādara (tb "pateicība") ir kas šausmīgs. Nu man tā nešķiet. Ļaudis ir dažādi.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:1. Februāris 2012 - 22:25
(Link)
problēma ir tāda, ka reizēm personāls (jeb atsevišķas personas, būšu godīga pret tiem un tām, kas dara savu darbu godprātīgi) mēdz nogaidīt ar to "obligāto pīles iznešanu 2x dienā", jo "visi zina", ka piederīgajiem jāprotas ieslidināt kabatiņā latiņu un tad pīlītes iznesīsies pašas no sevis.

[User Picture]
From:[info]black_data
Date:2. Februāris 2012 - 15:55
(Link)
Izlasot visu jūsu diskusiju, laikam pat varu noformulēt kāpēc nav labi. Krogā strādā konkurences principi, nemaz nerunājot, ka uz krogu var vispār izvēlēties neiet. Slimnīca ir vieta un vide, kur cilvēks neizvēlas atrasties, tādēļ radīt apstākļus "visi zina" ir visai bīstami no viedokļa, ka arī jau jūsu pieminētās 2x var netikt pildītas, un ej nu policistus visur izliec, kas pārbaudīs, vai sanitāri dara savu darbu.

Vispārinot, apstākļi korupcijai rodas tur, kur nestrādā konkurences principi, vai tas būtu monopols (bija arī viens cits vārds, kas nebija tik stingrs kā monopols), vai arī kāds regulēts vai obligāts pakalpojums. Iz sērijas, ja tev ir ugunsgrēks, tu diezin vai gribēsi meklēt sav piemērotāko ugunsdzēsības pakalpoju sniedzēju ar labāko reputāciju, lasot atsauksmes internetos, un konsultējoties cibā. Tu gribēsi, lai atbrauc sarkana mašīna ar zilām bākugunīm, un apdzēš tev ugunsgrēku.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:1. Februāris 2012 - 21:34
(Link)
vai es pieminēju ārstus?
Ne šefpavārus, ne ārstus - tikai viesmīles un sanitāres.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:1. Februāris 2012 - 21:46
(Link)
labi, pāŗformulēju: cilvēks, kas darbojas sistēmā, kas attiecas uz citu cilvēku veselību un dzīvību ir ar lielāku pienākumu un atbildības nastu, nekā cilvēks, kas darbojas sistēmā, kas attiecas uz citu cilvēku skaistumu.