oblica - aj, nu, ko var ņemties! [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

aj, nu, ko var ņemties! [11. Nov 2011|16:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Par tiem aizbraucējiem un tiesībām izteikties par LV politisko situāciju u.c. vietēja mēroga pasākumiem - nu, tur divvalodība, konsolidācija, māmiņalgas, vienalga...
Es, par piemēru, esmu visai vienaldzīga (kas droši vien slikti), jo man nav ne laika, ne vēlmes iedziļināties visā, kas notiek ārpus mana pagalma (jā, ļoti slikti).
Bet, ja es būtu norpecējusi kādu ēģiptieti Ahmedu vai Abdulu, es tagad sēdētu kaut kur Hurgadā vai Šarmelšeihā, baudītu 365 saulainas dienas gadā un nesaprastu, ko rāda vietējā TV. Un, ja es būtu politiski aktīvs pilsonis, es loģiski nāktu internetos gānīties par to, kas šiten notiek. Jo:
1) katram latvietim gribas par kaut ko gānīties. Vislabāk par politiku, etniskām un seksuālām minoritātēm;
2) man tur būtu garlaicīgi, jo jāstrādā man nebūtu, bet zupu vāru es ātri;
3) es nevarētu gānīties par turienes aktualitātēm, jo es tak nifiga nesaprastu. Šite vismaz "tik tuvs un pazīstams it viss";
4) bišķi jau interesētu, jo - ja nu razvod po itaļjanski, ģeķi po palam un jābrauc atkal šite salt;
5) a ja dzīvotu kaut kādā attīstītākā zemē, es pēc laika droši vien rauktu degumu un augstprātīgi rakstītu: "Ak, kungs, pie MUMS nekas tāds nebūtu iespējams!" Vismaz mana tēva māsa pēc gada nodzīvošanas Floridā vēl kādu laiku uz visu notiekošo augstprātīgi paziņoja: "Bet pie MUMS Amerikā..."

;)
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:11. Novembris 2011 - 16:38
(Link)
Ja konkrēti par mani, tad pa vietējo TV tiek nepārtraukti patērēti seriāli, kuros raud nevis cēli un daiļi šņukstot, bet neestētiski aurojot, kā arī šovi ar ausīs griezošu šaušalīgu aurošanu (es esmu ne vien veca īgņa, bet latviešu pelēkā veca īgņa, kuru troksnis, vēl jo vairāk spiedzīgs troksnis padara vēl jo īgnāku). Manu vīru savukārt uzjautrina latviešu TV lēnīgie un murmuļojošie šovi (viņš drusku redzēja kaut kādu dejo vai dziedi ar zvaigzni), viņš brīnās, kā tādi vispār spēj noturēt skatītāju uzmanību un neliek viņiem uzreiz aizmigt. Ne par kādām ziņām un politiskajām aktualitātēm te neviens neinteresējas, turklāt tās tiek tiek atspoguļotas..teiksim, man ir iebildumi pret šejienes žurnālistikas standartiem un ētiku, bet no eksotikas viedokļa ir okej. Savukārt es visu apzinīgo mūžu sekojusi līdzi sociālpolitiskajām aktivitātēm, daļu no apzinīgā mūža arī pati tās darba pienākumu ietvaros atspoguļojusi. Ir lietas, ko nevar nodzert.

Silts te ir (saules nav, bet priekš kam latvietim sauli), laiks man te, ak šausmas, arī ir, pat zupu es nevāru - ne ātri, ne lēni, taču manikīru un pedikīru man mandeļacainas verdzenes gan visu laiku netaisa (jo tad man nebūtu brīvas rokas un es nevarētu cibā citus pamācīt dzīvot), ar pāva spalvu vēdekļiem mandeļacaini ērzeļi arī neapvēdina. "Darbs" man ir visu nomoda laiku, katru dienu, atskaitot brīžus, kad apdaru mājas darbus vai sevis apkopšanas darbus. Nav gluži darbs pie frēzes gan, tāpēc man ir gan laiks, gan iespējas mācīt latvju purvu bridējus, kādā valodā viņiem būs runāt un kā viņiem būs dzīvot. Nepārtraukti un visu laiku.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:11. Novembris 2011 - 16:54
(Link)
:D Lieliski!
Nāksies Tevi apbēdināt, bet pasaule neriņķo ap Tevi :)) Tas bija par mani - tip, kāpēc un vai es gānītos un vispār pievērstu uzmanību šeit notiekošajam, ja dzīvotu tur, kur ir silts. Inspirējos gan no tevis un unpy, bet domāju tikai par sevi, lielisko! :))
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:11. Novembris 2011 - 18:08
(Link)
es nesaprotu, par ko j(J)ūs runajat.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:12. Novembris 2011 - 14:22
(Link)
Es, personīgi, par to, vai gadījumā, ja es pārceltos uz dzīvi citā valstī, mani interesētu, kas notiek šeit. Ja godīgi, tad pa lielam nē. Droši vien, tas slikti.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:11. Novembris 2011 - 19:49
(Link)
es Vācijā nedzīvoju pirmo gadu, vācu valodu drusku saprotu, strādāju pilnu slodzi un arī zupu vāru, bet MAN NAV VIENALGA kas notiek Latvijā un kādā valodā.