oblica - Šodien točna jāiet pēc spinātiem! :D [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Šodien točna jāiet pēc spinātiem! :D [22. Nov 2009|11:19]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Vakar tas viltotais zaķis sanāca labs, vīrs vēl šorīt notiesādams pēdējos gabaliņus uz maizes (baigi labi garšo auksts un dikti smuki izskatās, sagriezts 0,5 cm biezās šķēlēs, apsveru domu ņemt "groziņā" dodoties svinēt Z-svētkus laukos), deva ieskatu "viltotā zaķa" vēsturē. :D
Šodien laikam pēc tiem spinātiem tomēr būs jāiet, jo ieraudzīju Zeltiņu TV 3+ kaut kādā raidījumā šorīt un iedomājos, ka nekas no tipa makaroniem sen nav ēsts. Tātad recepte, pēc kuras kaut kādā raidījumā kaut kad gatavoja tā pati Zeltiņa, kura mani uz šitām pārdomām šorīt uzvedināja:
KANNELONI AR GAĻAS RAGŪ
Sastāvdaļas
kannelonī 1 pac.
spināti svaigi 1 kg
ricotta siers 500 g
ķiploki 3 daiviņas
salds krējums 200 g
sīpoli 1 gab.
sāls, pipari pēc garšas
olīveļļa 3 ēdamkarotes
piens 1 litrs
sviests 100 g
Holandes siers 500 g

GAĻAS RAGŪ
Sastāvdaļas
liellopu filejas atgriezumi 200 g
sīpoli 1 gab.
sarkanvīns 700 g
burkāni 2 gab.
saldkrējuma sviests 100 g
lauru lapas 2 gab.
svaigs baziliks 30 g
tomātu pasta 2 ēdamkarotes
sāls, pipari pēc garšas

KANNELONI
Pagatavošana
Katlā ielej olīveļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus. Tiem pievieno mazgātus spinātus un sautē. Pievieno sāli, nedaudz piparus un cukuru. Kad spināti pasautējušies, liek traukā un sajauc ar Rikottas sieru, pievieno sāli un piparus
– veido viendabīgu masu. To pilda kannelonī un liek cepešpannā. Pārlej ar piena mērci, ko gatavo sekojoši: katlā izkausē sviestu, apcep tajā sīpolu un miltus. Tam visam pievieno pienu un uzvāra. Garšai liek sāli un piparus. Visu izkāš un pārlej kannelonī. Cep cepeškrāsnī 40 minūtes 200-220 grādos, 5 minūtes pirms cepšanās
beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru.

GAĻAS RAGŪ
Pagatavošana
Pannā apcep sīpolus un burkānus. Tiem pievieno kubiņos sagrieztu liellopu gaļu. Kad
tas brīdi ir pacepies, liek klāt tomātu pastu un sarkanvīnu. Visu sautē 1 stundu. Garšai pievieno sakapātu baziliku, sāli, piparus un lauru lapas.

Toč uz tirgu jāaiziet - bazilika arī nav. Un kartupeļus vajadzētu iepirkt.
Linkir doma

Comments:
From:[info]eermaniitis
Date:22. Novembris 2009 - 12:18
(Link)
mani tas tirgus padara nervozu

zemāk ieskats nervozitātei:
visi Latvijas produkti
burkāni Maxima 5 sant, tirgū 20-25
kāposti iki/supernetto 9 sant, tirgū 20
kartupeļi iki 9 sant, tirgū 20+
kāļi maxima 35 sant, tirgū 80-1lvl

nuinax tādu tirgu ;) tāda sajūta, ka zemnieku tur nav vispār, tie paši paŗpircēji, tikai tirgū mēs piemaksājam par to, ka šamie tirgo 30 kilogramus un salā, kamēr veikalā 3000 kg uz pārdevēju un siltās telpās
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:22. Novembris 2009 - 17:21
(Link)
Mani arī - Vidzemes tirgus ir dāaaargs, bet loki joprojām 0,40/100 g, spināti 0,30/100 g, dilles 0,12/20 g - tas ir ievērojami lētāk, nekā veikalā. Tāpat arī kartupeļi. Es pērkos gan veikalā, gan tirgū un, piestrādādama par mājsaimnieci - sagādes daļas vadītāju - zinu, kur ko pirkt. :)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:22. Novembris 2009 - 19:56
(Link)
Mazliet tendenciozs salīdzinājums, pirms kāda laika tieši gavilēju, ka puķkāposti tirgū maksā vismaz divas, ja ne četras reizes lētāk...
From:[info]eermaniitis
Date:22. Novembris 2009 - 20:33
(Link)
nu pa pa!
tendenciozs vai nē, bet tie nu ir pamatprodukti, kam šobrīd ir sezona un zemnieki steidz šamos realizēt

puķkāpostu sezona vismaz latvijā varētu būt beigusies jau kā pāris mēnešus un atbilstoši šamie ir ievestie, kas savukārt nozīmē, ka iepirkumu cenas ir vienādas gan veikaliem gan turgus pārpircējiem - no viena kuģa vai konteinera

a vot manis augstāk minētās cenu disproporcijas gan lievina nevis par manu tendenciozitāti, bet gan par lielveikalu iepirkuma un zemnieku noieta stratēģiju - mja!