Šodien točna jāiet pēc spinātiem! :D |
22. Nov 2009|11:19 |
Vakar tas viltotais zaķis sanāca labs, vīrs vēl šorīt notiesādams pēdējos gabaliņus uz maizes (baigi labi garšo auksts un dikti smuki izskatās, sagriezts 0,5 cm biezās šķēlēs, apsveru domu ņemt "groziņā" dodoties svinēt Z-svētkus laukos), deva ieskatu "viltotā zaķa" vēsturē. :D Šodien laikam pēc tiem spinātiem tomēr būs jāiet, jo ieraudzīju Zeltiņu TV 3+ kaut kādā raidījumā šorīt un iedomājos, ka nekas no tipa makaroniem sen nav ēsts. Tātad recepte, pēc kuras kaut kādā raidījumā kaut kad gatavoja tā pati Zeltiņa, kura mani uz šitām pārdomām šorīt uzvedināja: KANNELONI AR GAĻAS RAGŪ Sastāvdaļas kannelonī 1 pac. spināti svaigi 1 kg ricotta siers 500 g ķiploki 3 daiviņas salds krējums 200 g sīpoli 1 gab. sāls, pipari pēc garšas olīveļļa 3 ēdamkarotes piens 1 litrs sviests 100 g Holandes siers 500 g GAĻAS RAGŪ Sastāvdaļas liellopu filejas atgriezumi 200 g sīpoli 1 gab. sarkanvīns 700 g burkāni 2 gab. saldkrējuma sviests 100 g lauru lapas 2 gab. svaigs baziliks 30 g tomātu pasta 2 ēdamkarotes sāls, pipari pēc garšas KANNELONI Pagatavošana Katlā ielej olīveļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus. Tiem pievieno mazgātus spinātus un sautē. Pievieno sāli, nedaudz piparus un cukuru. Kad spināti pasautējušies, liek traukā un sajauc ar Rikottas sieru, pievieno sāli un piparus – veido viendabīgu masu. To pilda kannelonī un liek cepešpannā. Pārlej ar piena mērci, ko gatavo sekojoši: katlā izkausē sviestu, apcep tajā sīpolu un miltus. Tam visam pievieno pienu un uzvāra. Garšai liek sāli un piparus. Visu izkāš un pārlej kannelonī. Cep cepeškrāsnī 40 minūtes 200-220 grādos, 5 minūtes pirms cepšanās beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru. GAĻAS RAGŪ Pagatavošana Pannā apcep sīpolus un burkānus. Tiem pievieno kubiņos sagrieztu liellopu gaļu. Kad tas brīdi ir pacepies, liek klāt tomātu pastu un sarkanvīnu. Visu sautē 1 stundu. Garšai pievieno sakapātu baziliku, sāli, piparus un lauru lapas.
Toč uz tirgu jāaiziet - bazilika arī nav. Un kartupeļus vajadzētu iepirkt. |
|