oblica - lai var izmest avīzi [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

lai var izmest avīzi [17. Mar 2009|12:25]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Smiltsērkšķu un mežrozīšu krēms ar šokolādes mērci
/4 porcijas/
KRĒMS:
8 g želatīna, 4 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 500 ml saldā krējuma, 100 ml smiltsērkšķu sulas, 70 ml mežrozīšu augļu sīrupa.
Ūdens peldē puto olu dzeltenumus ar cukuru , kamēr masa kļūst bieza, balta un spīdīga. Uzbriedina želatīnu, izkausē, saputo krējumu. Olu dzeltenumos ar putojamo slotiņu visu laiku maisot, iejauc smiltsērkšķu sulu, mežrozīšu augļu sīrupu, izkausēto želatīnu. Masā iecilā saputoto krējumu. Lej trauciņos un liek ledusskapī.
MĒRCE:
100 g rūgtās šokolādes, 200 g saldā krējuma, 50 g konjaka.
Ūdens peldē izkausē šokolādi ar krējumu, izkausētajai masai pievieno konjaku.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:17. Marts 2009 - 12:40
(Link)
Es ģīPstu!
Jāiet uz bodi.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:17. Marts 2009 - 14:06
(Link)
šis nu gan ir kas absolūti smalks, turklāt nacionāli kolorīts (ja neskaitām mērci)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:17. Marts 2009 - 14:13
(Link)
oi, krēmu taisīšana ir gauži vienkārša padarīšana, bet manējie ir aš ekstāzē!
Mamma parasti saldē zemenes, bet, kad atkausē, tad tāda skāba šļura vien ir, tāpēc daru šitā - atkausēju tās zemenes + saputo 1 paciņu saldā krējuma ar cukuru pēc garšas + pieliek zemeņu (vai meža zemeņu - vaniļas) jogurtu 0,5 l + želatīnu (sākumā uzbriedina aukstā ūdenī, tad izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa masā) - visu leju tādā taisnstūrīgā plastmasas kastītē ar vāku un lecskapī uz stundu. ņem ārā, sagriež gabalos un ēd ar lāses vaniļas pienu, jo pašai vaniļas mērci taisīt līnis.
Saldēto zemeņu vietā esmu likusi arī melleņu kompotu un jogurtu attiecīgi - melleņu - arī labs.