lai var izmest avīzi |
17. Mar 2009|12:25 |
Smiltsērkšķu un mežrozīšu krēms ar šokolādes mērci /4 porcijas/ KRĒMS: 8 g želatīna, 4 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 500 ml saldā krējuma, 100 ml smiltsērkšķu sulas, 70 ml mežrozīšu augļu sīrupa. Ūdens peldē puto olu dzeltenumus ar cukuru , kamēr masa kļūst bieza, balta un spīdīga. Uzbriedina želatīnu, izkausē, saputo krējumu. Olu dzeltenumos ar putojamo slotiņu visu laiku maisot, iejauc smiltsērkšķu sulu, mežrozīšu augļu sīrupu, izkausēto želatīnu. Masā iecilā saputoto krējumu. Lej trauciņos un liek ledusskapī. MĒRCE: 100 g rūgtās šokolādes, 200 g saldā krējuma, 50 g konjaka. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar krējumu, izkausētajai masai pievieno konjaku. |
|