oblica - Par preci. [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par preci. [22. Feb 2008|10:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]krii
Date:22. Februāris 2008 - 15:23
(Link)
Redz, ja laika gaitā rodas dilemma starp "ilgu" un "laimīgu" kopdzīvi - kas ir ļoti, ļoti izplatīts variants, - es labāk tomēr izvēlos pēdējo.

Un vismaz manā gadījumā tā nav nekāda bravūra, tikai vēsa saprāta vadīts skatījums uz šo dzīves jomu.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:22. Februāris 2008 - 15:25
(Link)
neliedzies, krii, Tu esi majta, jo aizstāvi short term laulību, neesi nobriedusi laulībai tās klasiskajā izpratnē (nezin, kādiem kritērijiem jāatbilst, lai pateiktu, kurš ir nobriedis) un vispār - Tu gribi pievērst visu tēviņu uzmanību!
[User Picture]
From:[info]up
Date:22. Februāris 2008 - 15:28
(Link)
jaa, es piekriitu. es nebuut neesmu par to, lai lauliibu uztureetu uz savu vai otra vai abu cieshanu reekjina. tachu buusim godiigi, cilveekiem, kas ir kopaa nodziivojushi gadus, neatkariigi no taa, vai ir vai nav bijushi aplaimoti ar beerniem, ir drusku uzmaniigaak jaapieiet shkjirshanaas jautaajumam, nekaa peec 2 nedeelju ilga dating sessiona starp pusaudzhiem...

es tikai esmu pret to, ka jau pashaa attieciibu saakumaa taas tiek nolemtas peec noteikta laika izbeigties. nevareetu teikt, ka es pati nemeedzu skeptiski iztureeties pret naivaam ceriibaam un ticiibu labajam, bet es vismaz censhos. jo peec buutiibas jau ir taa, ka tas, par ko mees domaajam, un uz ko mees ejam, tas arii notiek.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:22. Februāris 2008 - 15:40
(Link)
Bet tas taču būt tik skaisti - atkārtot solījumu ik pēc 3 vai 5 gadiem un katreiz to nosvinēt kā jaunu mīlestības uzvaru pār rutīnu un sadzīvi! Neviens jau neliedz tāpat tiekties uz zelta kāzām un nomiršanu vienā dienā!
[User Picture]
From:[info]up
Date:22. Februāris 2008 - 15:45
(Link)
ja ir veeleeshanaas, soliijumu var atkaartot arii taapat - TAD, kad gribaas, un, JA gribaas. nevis dziivot kaa uz pulvera mucas: vai es gribu pagarinaat? vai vinjsh gribees pagarinaat? vai man labaak neizlikties, ka es ne paaraak gribu, lai neaplauztos, ja vinjsh negribees? un otraadi un taa taalaak...

izshkjirties var VIENMEER. luuk, saglabaat attieciibas, tas ir ko veerts.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:22. Februāris 2008 - 15:51
(Link)
Vot, vot.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:22. Februāris 2008 - 16:02
(Link)
Attiecību saglabāšana par katru cenu man nekad nav šķitusi tāda vērtība, lai uztvertu to, kā pašmērķi.
[User Picture]
From:[info]up
Date:22. Februāris 2008 - 16:05
(Link)
attieciibu izpostiishana pie pirmajaam gruutiibaam man shkjiet taadi pusaudzu untumi.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:22. Februāris 2008 - 16:14
(Link)
Nav jau runa par postīšanu pie pirmajām grūtībām - no kuras, starp citu, nepasargā pat katoļu baznīcā slēgtas laulības uz mūžu, kā zinām - bet gan par iespēju laiku pa laikam izvērtēt, KO īsti mēs viens otram nozīmējam, un ko mums nozīmē mūsu kopā būšana un vai tai vispār ir jēga.

Es to neuztvertu kā pamudinājumu postīt kaut ko dzīvotspējīgu, drīzāk pat otrādi.
[User Picture]
From:[info]up
Date:22. Februāris 2008 - 16:17
(Link)
nepiekriitu. dziivot muuzhiigaa "paarbaudes laikaa" nav nekaada maljina. turklaat, kaa jau teicu, ja vajag - izshkjirties var vienmeer, nav prieksh tam speciaali jaarada papildus pieturtas punkti, kas rada nevajadziigu spriedzi
[User Picture]
From:[info]krii
Date:22. Februāris 2008 - 16:21
(Link)
Nu, droši vien atkal jāsaka - "katram savs". Vienam fobiju rada slēgta, citam - atvērta telpa.
[User Picture]
From:[info]up
Date:22. Februāris 2008 - 16:24
(Link)
par dziives telpu runaajot - mani biedee sleegtas durvis. tachu attieciibaas es gribu redzeet kaut kaadu vienu noteiktu virzienu, pat ja tas agraak vai veelaak ieved strupceljaa, es gribu iet pa to celju ar paarlieciibu.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:22. Februāris 2008 - 16:29
(Link)
Neviens jau to pārliecību neatņem, ja tev ir tiesības pie kilometru stabiem apstāties, vai ne?

Bet, jā - es pieņemu, ka šis modelis varētu nepatikt daudziem, tāpēc noteikti vajadzētu būt arī iespējai tiem, kas vēlas, slēgt to līgumu uz visu mūžu, kur šķiršanās gadījumā puse -iniciatore uzskatāma par līguma lauzēju un apmaksā šķiršanās izdevumus. To es arī nopietni.
[User Picture]
From:[info]up
Date:22. Februāris 2008 - 16:50
(Link)
es tomeer balsoju to visu nepaarveerst par biznesu. vismaz kaut kam ir jaapaliek idejiski tiiram. tas, ka praktiski shajos jautaajumos viss grozaas par un ap naudu, ir cits jautaajums.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:22. Februāris 2008 - 16:30
(Link)
pieturas punkti man tomēr noderētu, lai ne brīdi nerastos doma, ka tas otrs ar tevi kopā tāpēc, ka nozvērējies, tāpēc, ka mamma teica, ka šķirties nav smuki, tāpēc, ka kaimiņi par viņu slikti padomās, tāpēc, ka pamest sievu un bērnus ir slikti un visādu citādu tāpēc, ka dēļ. Un par mani tāpat. Brīvība ne vienmēr rada visatļautību un laulība uz mūžu tomēr ir biedējoši, lai cik tu cilvēks nobriedis esi laulībai tās klasiskā izpratnē.
Es respektēju, ka pastāv pilnīgi pretējs uzskats, bet man šķiet, ka tas ir tāpat, kā ar bērniem - es nepazīstu nevienu (sevi tajā skaitā), kas būtu gatavs bērnam. Tā pilnīgi, absolūti gatavs.