ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2008-06-05 02:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Huw Stephens

PRIMAVERA SOUND 2008 (quick review)

Ir reti gadiijumi, kad tieshaam gribas, lai festivaals turpinaatos ilgaak kaa plaanots. Primavera Sound taads bija. Shobriid shkjiet, ka vislabaakais festivaals kaadaa esmu bijis. Jo nebija tiinju, nebija sliktu grupu, nebija druuzmeeshanaas pie skatuveem, FORUM futuuristiskaa akmens parka dizains raava nost jumtu, visur vareeja seedeet, vareeja klausiities, vareeja izdancoties, no riitiem nevis agri bija jaacelja, bet bija jaaiet guleet, un ESTRELLA DAMM alinjsh gaaja iekshaa, ka shljakst vien. Bija silts gaisinjsh un visaadi briinumi, kas tik biezhi nemaz negadaas.

Ceturtdiena.

Saakam festivaalu ar Belle & Sebastian mazajiem braaljiem THE MARZIPAN MAN, MGMT skan bishki labaak kaa SXSW, bet vienalga lielaaks prieks par koncertu ir vinjiem, nevis skatiitaajiem. Visforshaakais, ka abi orgjinaal-memberi beigaas uz -1 divataa dzied KIDS un novelk saules brilles! Peec tam uz main stage ljoti gari speeleeja NOTWIST. Visvaajaakais posms bija vokaals, bet kaartiigi ieeshuupoja Neon Golden hiti. Tad PUBLIC ENEMY ar fantastiskiem armijas formaas teerptiem dejotaajiem speeleeja visu It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back. Vinjiem bija savi iesildiitaaji, kas pirms tam grieza dubstepu. Lai arii aizejot vinji pieteica "legjendaaros DE LA SOUL", legjendaarie PORTISHEAD izraadiijaas ne tikai legjendaari, bet arii fantastiski.

Garsh lielaako hitu un kaadu piecu, seshu Third gabalu sets bija nospeeleets perfekti, Gibonsa dziedaaja kaa dieviete un videoprojekcijas, kuraas galvenokaart tiek erksperimenteets ar uz skatuves notiekosho, visu gaisotni padariija veel fataalaaku un nogurushus celjotaajus gandriiz tik ljoti aizmidzinaaja, ka nebija speeka pakusteeties un aiziet uz CARIBOU. Zvilneejot uz miikstiem aadas diivaaniem pie CD DROME angaara, tomeer kljuva skaidrs, ka shitik labi Caribou veel nav skaneejushi nekad... Nakts nosleegumaa ljoti jaukajaa VICE skatuvee VAMPIRE WEEKEND nodemonstreeja, ka patieshaam ir Njujorkas ARCTIC MONKEYS gan izpildiijuma, gan attieksmes zinjaa, vareeja izbljaut balsi dziedot liidzi, taisiit trobeli leekaajot un paarsteigumaa secinaat, ka vieniigais jaunais gabals ir daudz fantastiskaaks kaa vareetu iedomaaties. MIDNIGHT JUGGERNAUTS maajupejot galiigi neskaneeja labi. Tas ir, neskaneeja dzhekiem vokaals, bet groovs bija ka tik turies.

PIEKTDIENA

Spaanju dziesminiece RUSSIAN RED nemaz Sindijas Loperes koveri nenospeeleeja, THE CRIBS skaneeja kaa cockrokeri, pie tam nebija noskanjojushi shtrumentus, bet prieku radiija viiri, kas vinju pavadiibaa zaalienaa atklaati shnjauca baltu pulveri. Ak, Spaanija... Tumsu sagaidiijaam parkam blakus esoshajaa AUDITORI kongresu namaa. Jeb Dailes teaatrii, kuraa iekshaa iet kaadi 5000 cilveeki vismaz. Vispirms kaadreizeejais Smog, tagadeejais BILL CALLAHAN, kas mani aizmidzinaaja, tachu uz beigaam ljoti jauki ievilka savaas pusmuuzha dziesmaas (kaut Sycamore bez melnajaam bekvokaalisteem izklausaas diezgan slikti). Peedeejos gabalos uz skatuves bija arii skotu folka monstrs Alasdair Roberts. Neprasiet kaapeec. Nu ja, peec CALLAHAN otro reizi festivaalaa, shoreiz sleegtaa zaalee speeleeja PORTISHEAD. Gruuti saprast kaapeec, jo vieniigais, kas bija mainiijies bija fakts, ka visa publika seedeeja, bet viena video ekraana vietaa knjudeeja veseli triis. Setliste bija gandriiz taada pati, vieniigi shoreiz bija encore un gan gjitaaristam, gan Gibonsai ieprieksheejaa nakts bija bijusi visai smaga, jo lazhas bija. Tachu ne daudz. Tie, kas bija redzeejushi UK tuures koncertus teica, ka buus daudz jaaraud. Daudz nebija, tachu emocionaalu paardziivojumu pie Magic Doors, Mysterons un jo iipashi The Roads netruuka. Koncerta finaals gan paarspeeja visu - Gibonsai dodoties sasveicinaaties ar publiku, pirmajaas rindaas seedoshie noleema doties ciemos arii pie paareejiem Portishead daliibniekiem un daardot finaala biitiem uz skatuves leekaaja ap 200 cilveekiem. Neviens neredzeeja kur pazuda Gibonsa vai kaa grupa pameta skatuvi. History in the making...
DEVO bija baigi funny un forshi. Daarznieku apgjeerbos un plastmasas salaatu bljodaam uz galvas, ar stulbaam kustiibaam un jaukaam Kraftwerk-pop dziesmaam. Tad vakara naglas lomaa iejutaas CAT POWER speeleejot gandriiz tikai coverus kopaa ar Memfisas muuzikju line-upu, sviistot, satraukti kustoties pa skatuvi un konstanti skanju inzhenieriem pieprasot, lai monitoros balsi pagriezh skaljaak. Beigaas Chena publikaa meta ziedus un, neskatoties uz visai drausmiigo paskatu, jaateic, ka vinjas vokaalais izpildiijums ierindojaas labuma zinjaa otrajaa vietaa aiz Gibonsas. Vakars nosleedzaas pie pofigista WHITE WILLIAMS un briinishkjiigaa spaanju pichforkviira EL GUINCHO, kas visus kaartiigi izdancinaaja virsuu uz ritma cilpaam sitot bundzinjas, kaut ko dziedot (to gan vareeja dzirdeet visai shvaki) un videoekraanos raadot fragmentus no Glaabeejzvana. Graujoshi un negaidiiti labi bija Supermayer. Ljoti labs video un ljoti labs biits, pie tam viiri viskautko meegjinaaja dariit dziivajaa. Koncerts beidzaas gandriiz nesaacies un spaanji turpinaaja veel ilgi shvilpt un pieprasiit encore, kas tomeer nesekoja.

SESTDIENA

BON IVER agraa peecpusdienaa jau mineetajaa kongresu nama zaalee nevienu neieimidzinaaja. Lika visiem dziedaat "what might have been lost" un ljoti jaukos aranzheejumos nospeeleeja visu For Emma Forever Ago albumu. Pie tam no taam dzirdamajaam skumjaam pashaa Vernonaa nebija ne jausmas. Uz skatuves bez pasha vaininieka viskautko speeleeja veel 2i cilveeki un visi daudzbalsiigi dziedaaja. Peec tam kaut kur savaas domaas bija aizmaldiijies DEERHUNTER viirs ATLAS SOUND, kas skaneeja daudz forshaak par pashiem DEERHUNTER bet runaaja visaadas jaukas muljkjiibas un teica, ka pats labaakais, ko mees redzeeshot buushot Animal Collective. Man kaut kas patika GENTLE MUSIC MEN, bet tagad neatceros kas. OKKERVIL RIVER gan bija too Austin un ne mirkli neradaa veeleeshanaas iedziljinaaties vinju dailjradee. RUFUS WAINWRIGHT bija fantastisks kaa allazh un kaa allazh muus apchakareeja. Shis bija otrais Rufusu klavieru solo koncerts manaa muuzhaa, kas visai driiz paarveertaas arii akustiskaas gjitaaras koncertaa.

Aizraavis visiem elpu, uzsaakot koncertu ar Art Teacher, Rufuss speeleeja diezgan netipisku setu, gandriiz bez peedeeja albuma singliem, tachu ar Sanssouci un Leaving For Paris, The Maker Makes veltiija Hiitam Ledzheram, setliste tieshaam saka, ka nospeeleeja arii Im Not Ready To Love, fantastisks bija Cigarettes And Chocolate Milk, un jaasaka, ka neraugoties uz pirmaa mirklja skepsi abi jaunie gabali Zebulon un Who Are You New York ir pamatiigi iespiedushies atminjaa kaa ljoti smeldziigi. Nosleegums ar Hallelujah, manupraat, bija lieks, bet Rufuss ir Rufuss. Un vinjam bija daudz staastu un daudz joku - "Im looking forward to marry elderly rich lady and so she will pay my rent for NYC appartement". Oh, Rufusss...
ALAN BRAXE dj setu nav veerts piemineet, disko onkulis piipeeja un speeleeja kaut kaadus meeslus... :) Savukaart, psihie LES SAVY FAV vareetu kljuut par pirmo grupu pasaules veesturee bez nevienas decent tunes, kas vareetu izpaardot jebko, jo to skatiities vienkaarshi bija fun, kaa resnais onkulis skraidiija pa publiku, jaaja uz stage menedzhera, spljaudiijaas un arii shitik mieriigaa pasaakumaa saceela lepnu crowd surfing veetru. Bet ANIMAL COLLECTIVE bija fantastiski -  ar savaam gaismaam un Panda Bear viltotajaam tautas muuzikas dziesmaam. Ar ritmiem, bez hitiem, ar attieksmi un narkotikaam, kas ir nevis kjermenii, bet muuzikaa. SIMIAN MOBILE DISCO dj sets uz main stage raava jumtu tik pamatiigi, ka bija jaabeeg driiz prom. Un kaa izraadiijaas labi, ka taa, jo paari Barselonai jau visai driiz saaka gaazties grandiozs lietus armagedons, kursh, gribot negribot, bija jaapavada pie legjendaarajiem Shvarcu braaljiem Tiefschwarz, kas savas minimaalaas vaacu tehno speeles grieza bez zheelastiibas un kopaa ar blakus esosho negaisu piebeidza PRIMAVERA SOUND in style.

Secinaajumi - PORTISHEAD shobriid ir best live band in the world un uz PRIMAVERA SOUND jaabrauc naakamgad atkal!



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?