ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2007-04-20 16:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:sagruziijies
Mūzika:Jet - Look What You've Done

Prague
90. gadu viduu triis dziivi palikushie Biitli pirmo reizi kopsh 1970. gada sanaaca kopaa studijaa, lai restaureetu divas dziesmas, kas kaut kur meetaajaas un it kaa publikai liidz tam nebija pieejamas. Ne tikai taas abas bija ar pamatiigu Lenona piesitienu, bet "Real Love" pat figureeja kaa nepabeigta skice dazhaados Lenona bootlegos. Lieki teikt, ka shajaa sesijaa neviens nepieaicinaaja Joko Ono un abu skanjdarbu nekljuushana par superhiitiem, domaaju, ka ir pieraadiijums sabiedriibas nelabveeliigajai attieksmei pret Makartnija pashpietiekamo dominanci Biitlu sakaraa 90tajos. Atvadoties no kedleston park un dodoties peedeejaa aitu apskates pastaigaa savaa iedomu i-podaa vairaakkaart atskanjoju "Real Love", domaajot par to, ka gabals ljoti jauki sasaucas kopaa ar visu, ko Lenons savulaik rakstiiji Joko un Shonam. Dzhuliaanam ik reizi shiis dziesmas dzirdot, domaajams, kaklaa savelkas kamols. Nu luuk, bet septinjas stundas veelaak es izdzirdeeju "Real Love" pa iistam, Chehu radio viljnjos, pusdienojot jaukaa krogaa, kur paari eedienam un Pilsener Urquell alinjam jau valdiija maasas-braalja attieciibas un sarunas, kuru kontekstu visticamaak neviens cits nesaprastu. Mana maasa ir tipa taa kaa Bernards no Black Books - vinja piipee nepaartraukti un viina vietaa dzer alu. Bet alus sheit nevis prasaas peec neskaitaamiem labieriiciibu apmekleejumiem, bet gan peec skaljaam atraugaam, jo sheit tas projekteets taa, lai var dzert daudz, dikti un nereibt.
Praaga. Krustpunkts starp veco un jauno pasauli. Rietumiem un Austrumiem. To juutu visaa. Galvenokaart paartikaa. Jeb no vienas galeejiibas otraa. Divu gadu laikaa Praaga kljuvusi par veel lielaaku pasaules galvaspilseetu un dziives ritms ir pienjeemies speekaa desmitkaartiigi. Pilseeta ir pilna ar atminjaam un nekaadi nevaru saprast vai tajaas driizaak dominee skumiiga vai priekpilna nots. Shodien izstaigaajos pa Staljina parku, kur reiz koncerteejis Maikls Dzheksons un riita praataa uzkonstrueeju kaa Praagaa vareetu izskatiities Arctic Monkeys brividabas shovs. Eedu baigo virumu, kuraa iekshaa ir hmmm... dziivnieku iekshas, nopirku visaadas superdaargas, bet dikti dabiigas ziepiites un veel plaanoju kaut kur atrast kaadu kedu paari! Seezhu Praagas filozofijas katedras ceturtajaa staavaa un shkjiet, ka ir sveetdiena, apkaart nav sadzirdams it neviens troksnis. Gluzhi savaadaak bija vakar, ielidojot no Notingemas Praagas lidostaa satikaas divas pasazhieru grupas. Ar mani kopaa atbrauca 10gadiigu britu futbolizlase. Jauki bija skatiities kaa puikas pirms lidoshanas kaut kur bija dabuujushi zhurnaalu, kuraa sabildeetas sievietes ar grandiozaam kruutiim un katrs izteica savas domas par katru skaistuli. Nonaakot Praagaa mazie puikas gaidot bagaazhu peekshnji satika padsmit gadus vecaakus puikas no Manchestras, kas ieradushies uz vecpuishu balliiti. Un tad tik saakaas! Skaidrs, ka visas latvieshu tradiicijas ir kaut kur noshpikotas. Abi grupeejumi saaka sadziedaaties, skalji izpildot senus anglju krogus motiivus! Shovs un laika kaveeklis vienkaarshi briinishkjiigs.
Sakiet, ka es to visu izdomaaju, tachu mani maac bazhas, ka priekshaa ir divi vai pat vairaaki celji, tachu, lai arii tie visi shkjiet jauki, iet es varu tikai pa vienu...



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?