ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2005-12-05 01:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pirmveestule Oliivijai!
Sveika, Oliivij!
Es nemaz nezinu vai Tevi sauc Oliivija. Visticamaak nesauc gan.
Nesen atnaacu no kino, uzcepu asins desu, izpiipeeju divas cigaretes, padzeeros modificeetu apelsiinu sulinju un sapratu, ka beidzot ir laiks Tev uzrakstiit pirmo veestuli. Shii patieshaam ir Pirmaa veestule, un, iespeejams, pats tuvaakais meegjinaajums radiit pirmveestules modeli. Pirmveestule neeksistee noteiktaa laikaa un tajaa ir aprakstiitas sajuutas, nevis sekas.
***
Ceru, ka piedosi, ka veestule Tavaam aciim droshi vien izskataas diivaina un taadu valodu, kaadu lietoju, vairs neviens nelieto. Es ceru, ka sho veestuli Tu atradi pati un Tev nebija jaagaida liidz 2024. vai 2036. (vai whatever kura) gada martam, kad es vareetu Tev linku uz shejieni nosuutiitu, bet... Gan jau Tu zini, ka es to aizmirsu izdariit, jo biju aiznjemts ar citaam lietaam. Es ceru, ka aizvien esmu aiznjemts ar smarzhuudenju biznesu un ceru, ka draugiem.lv ir jau sen kaa pagalam un Tu vispaar nesaproti kas tas taads ir. Ceru, ka manas aizmaarshiibas deelj, shovakar kaveejot sev laiku, Tu speeleejoties ar Google rakstiiji kaut kaadas atsleegas fraazes, kas Tevi atveda pie shii bloga noglabaataas kopijas! Google noteikti Tavaa laikaa ir daudz krutaaks par ASV prezidentu un visiem atomierochiem kopaa. Jau 2005. gadaa no google nedaudz paliek bail, jo esmu atkjekseejis visus iestatiijumus, kas liegtu tam atrast mana bloga ierakstus, bet vinjsh vienalga mani atrod. Ja kaadreiz sadomaasi pasleepties, google atradiis arii Tevi! Google atrod arii manu privaato maajas lapu, ko es uztaisiiju pagaajushaa gadsimta 97ajaa gadaa un visai driiz izdzeesu. Paldies visiem augstaakajiem speekiem, bet toreiz vinji veel internetu neseivoja, savaadaak pieljauju man buutu visaada rakstura probleemas! Es ceru, ka pateicoties google vismaz ir beidzies globaalais terorisms un zemeslode tagad ir daudz labaaka vieta, kur dziivot! (interesanti, vai meeness viesniicas projekts ir kaut nedaudz pakusteejies uz priekshu?)
***
Man ir 23 un iisi pirms Tavas piedzimshanas buus 24. Es shobriid piedziivoju vistipiskaako pirmssveetku depresiju, kurai noteikti ir visaadas saknes. Man aiz kreisaas auss pirms dazhaam dienaam paraadiijaas puuzhnjojoshs izaugums un tagad manas mammas draudzenes saka, ka man pa to iztecees smadzenes.
***
Es nevaru naktiis guleet. Kaadreiz sapnjoju par laiku, kad vareeshu guleet cik vien uziet, tachu tagad katru nakti gulju 5as, 6as stundas. Es atkal neko nepaspeeju izdariit laikaa un man nav ne jausmas ko es dariishu peec triis vai chetriem gadiem. Varbuut, ja smadzenju puuznjoshana turpinaasies, mani aizvediis aarsteeties uz Meksiku un taa arii mani tur atstaas kaut kaada pansionaataa. Varbuut tur kaut kaads daarzsenis ar maniem iniciaaljiem ir joprojaam.
***
Jebkuraa gadiijumaa, atceries - ja Kjiina naaks paar pasauli (un taatad spees paarvareet Google apvienotos juuras, zemes un gaisa seivoshanas speekus), tad peedeejaa vieta, ko kjiinietis neskars buus Meksika.
...jo tur nevar deestiit riisu!!!
Varbuut tur pat tiksimies!
***
Ar Tevi pirmo reizi iepazinos pirms nedeeljas (vai preciizaak velnsvinjzincik gadiem un meeneshiem) Berliinee. Es gan nokaveeju nepiecieshamo transportu, taapeec satiku Tavu teeti un mammu ar zinaamu noveeloshanos. Es, taapat kaa tie klaatesoshie, kas Tavaa radiishanaa nebija iesaistiiti, bet bija nonaakushi Berliinee, protams, Tevi pirmajaa briidii neieraudziiju. Tu biji maniigi pasleepusies! Dienu pavadiiju dzerot karstviinu un eedot kebabus. Es atbraucu uz Vaacijas galvaspilseetu jau pirms divaam dienaam un taa arii iisti nesapratu kaapeec! Es biju tas, kas Tevi uzaicinaaja doties uz Berliini, kaut neko par Tevi nezinaaju. Ceru, ka tante Entonijs Tev visai labi patika; mees uz vinju braucaam, jo visi bijaam safanojushies par shii gada albumu "I Am A Bird Now". Shaubos, ka vinja naakamaas plates liidz narkotiku paardozeeshanai vai pashnaaviibai vispaar kljuva labaakas par taa gada albumu. Un Tevi pa iistam iepazinu ex-Rietumu Vaacijas Volksbuhne teaatrii. Jo tu nesmeekjeeji. Es taa iedomaajos, vai tieshaam taa esi tu vai varbuut es par Tevi esmu notureejis kaadu citu. Tava mamma seedeeja man blakaam un vinjai ljoti naaca miegs visa koncerta garumaa. Iesildiitaaja Kukurikuuu (vai kaut kaa taa) laikaa arii es gandriiz iesnaudos. Tavs teetis ruupeejaas par mammu un nesa vinjai uudeni. Tad es par Tevi aizmirsu un droshi vien neko taa arii nebuutu veel tagad uzzinaajis, ja nu neizraadiitos, ka Tu neesi visai legaali shkjeersojusi robezhu. Tev neljaava lidot maajaas treshdien. Tu atlidoji tikai aizvakar un otro reizi mees veel neesam tikushies.
***
Es laikam buutu gribeejis, lai kaads shaadu veestuli atraksta man! Ir peedeejais laiks saprast, ka neesam vieni un pagaatne leenaam tiek saviita kopaa ar naakotni, taatad eksistee tikai mirklja emocijas, kas neskatoties uz tehnologjijas attiistiibu un politiku, ir un paliek mirklja emocijas ikvienaa laikaa. Kaa shii gada superfilmaa "Broken Flowers" teica Bils Murejs: "Pagaatne ir bijusi, naakotne veel nav pienaakusi. Eksistee tikai tagadne". Un es ljoti ceru, ka manas paaudzes cilveeki Tev nesmeeree ausiis ierasto shitu par "kad mees augaam...", jo nekaads "kad mees augaam..." vairaak nepastaav. Mees augam kopaa ar Tevi un shiis sajuutas ir mirklii, kad sho veestuli lasi!
***
Oliivij, cik zinu, buut jaunam nekad nav bijis viegli. Es gan neko nezinu par meeneshreizeem un no taam izrietoshajaam sekaam, bet kopsh 2. pasaules kara, kad nez kaapeec ar jauniem cilveekiem vispaar kaads ir saacis reekjinaaties, neskatoties uz vecumu vai dzimumu, buut jaunam ir bijis diezgan "taa un taa"! Pirms tam, nevienam jaunietim neviens viedokli neprasiija. Nekad un ne par ko! Un tagad mees no taa visi ciesham. Buuveejam savas sapnju pilis un nupat jau izskatiijaas, ka esam atradushi formulu, kaa nekad neizaugt lieliem! Tiesa, tad, kad pieaugusho pasaule mums pietuvojaas pavisam tuvu, pirms paaris gadiem saakaam uzvesties taa kaa uzvedaas 40 gadiigi viirieshi, kad vinjiem pienaak pusmuuzha kriize. Tagad laikam buutu jaariikojas liidziigi, tachu... Nav ne speeka, ne gribeeshanas. Ir tikai ceriiba par harmoniju. Veel tikai jaasaprot, ka diez vai taa buus taada, kaadu esam iecereejushi savaas aaraa piloshajaas smadzenees.
***
Tu esi tas par ko mees domaajaam, tachu laikam liidz galam neticeejaam, ka Tu vispaar paraadiisies! Taatad, ir svariigi saprast, ka... Ideja par Tevi, kas shajaa gadiijumaa arii esi Tu pati, eksistee daudz ilgaak kaa Tavaa ID chipaa ierakstiitais dzimshanas gads un datums!
***
Mana ieprieksheejaa draudzene, kas bija visai paliels paarpratums, pirms paaris gadiem domaaja, ka Tu buusi puika. Veseli divi dviinji. Arii to vinja ar savu intuiiciju noshaava greizi. Savukaart, tad, kad iemiileejos peedeejo reizi, Tavs teevs smukos vaardos pateica it kaa zinaamo: "Neeksistee pareizais veids, kaa dziivot dziivi"! Tad vinjsh veel kaut ko teica... Laikam, ka vienkaarshi ir jaaeksperimentee vai kaut kaa taa... To vinjsh teica Shishta galerijaa Stokholmaa un es ne suuda no taa pa lielam neatceros, jo mees bijaam fuckin' drunk.
***
Es ceru, ka no teeva esi mantojusi prasmi vismaz racionaali orienteeties skaitljos un logjikaa. Taatad ceru, ka Marka Hedona graamataa par suni 101. nodaljaa mineeto teksta uzdevumu vari labi saprast arii pirms bildiites un paskaidrojoshaa teksta izlasiishanas. (domaaju, ka to graamatu, kas ir Hedona pirmais romaans, veikli atradiisi nacionaalaas bibliotekas datu baazee)!
***
Censhos kaut kaa tikt galaa ar pamatiigu emociju uzkraajumu, kas kaut kaa lauzhas aaraa. Kaads koleegjis shodien atgaadinaaja par Deivida Finchera filmu FIGHT CLUB, kuraa Edvards Nortons centaas ciiniities ar bezmiegu un tikt galaa ar emocijaam apmekleejot dazhaadu likstu apseestu cilveeku draudziibas klubus. Taadu klubu Latvijaa veel pagaidaam nav un ja arii buutu, neviens uz tiem neietu, jo visi viens otru paziist. Es gribu saprast, kas vispaar muus tuvaakajaa naakotnee sagaida, jo peec Tevis, Oliivij, nekas vairs nebuus kaa agraak.
***
Pateicoties Tev, es juutos pieaudzis. Patieshaam. Bez liizingiem, maajaam, milzumlielas darba algas un gjimenes. Bez visa taa! Esmu fuckin' pieaudzis. Un tas ir vienliidz nepatiikami, kaa patiikami. Tas dara galu bezatbildiibai, bet atkal liek paarsteigumaa aiztureet elpu par to, kas sekos taalaak... Palasi informaaciju par 2005. gada beigaam, 2006. gada saakumu Latvijaa, portaalu arhiivos, un Tu sapratiisi, ka esmu iesleegts diivainaa laikaa.
Tachu, neskatoties uz to... Telpa starp mums neeksistee.
***
Es ceru, ka esi laimiiga!
Oliivija, Oliivija... (pat ja Tevi nesauc... Oliivija!)

Geete.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pika
2005-12-05 06:17 (saite)
Mīlītis! Nudien mīlītis!

(Atbildēt uz šo)


[info]mastero
2005-12-06 21:45 (saite)
Laika kapsulā, ja tāda būtu, būtu mūzika?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ny
2005-12-08 15:51 (saite)
Domaaju, ka nee... Muuzika tomeer apziimee konkreetu laiku un liidz ar to arii uzrakstiito padara nedaudz vecishkju. Muuzikai ar laika kapsulaam nav nekaada sakara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mastero
2005-12-10 12:21 (saite)
Man smadzenes izskaloja Grīnevejs, un es sāku apšaubīt teksta nepieciešamību un nozīmi, dažbrīd pat dusmoties uz tekstiem, bet mūziku paijāt.
Teksts ir vecā paaudze, mūzika nemirst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asaa
2005-12-11 11:09 (saite)
kas ta pa vestuli?..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ny
2005-12-11 23:40 (saite)
Kas taa par ASAA?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?