noranora ([info]noranora) rakstīja,
@ 2015-12-06 21:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Īsumā
“Vētras sēja” Valmierā. Ai nu negribās baigi kritizēt, bet bija teju visu laiku jādomā par mērkaķi. (visticamāk, tikai daži no jums saprot, ko tas nozīmē) Sākās cerīgi, bet nu kaut kā prasījās aktieri, kas pāraug režisoru. Idejiski stāsts ir par trim puikām, kas pārlasās (un lasa viņi visu izrādi, un līdz režisora skaidrojumam patiešām domāju, ka aktieri vienkārši nav spējuši/paspējuši tekstu iemācīties) Raini un sapņo par revolūciju. Bet nu tas viss ir tieši tik primitīvi – boikotēsim Maximu, jo Rainis māca tā..., mums jābūt stipriem, kā Štrombergs, jo Rainis ir teicis...

Bet tas viss ir saprotams – brutāli, primitīvi bliež virsū. Tādas jau revolūcijas mēdz būt. Taču ļaunākais bija rokgrupas elementa ar Raiņa dzeju parādīšanās. Nu tak jau laikam cerot panākt to nospriegoto, uzbudinošo rokenrola gaisu, kas tiešām ne vienam vien ir licis domāt par sevi kā varenu spēku, kas spēj pasauli mainīt. Lai mani šī epizode uzjautrinātu un aizvainotu reizē, atgādināšu, ka liela daļa Strāvokļa dziesmu ir no Vētras sējas, un es zinu, ka daži no šiem dzejoļiem ir piedzīvojuši ko labāku par teatrālu šlāgeri.

Tad jau es biju drusku sarūgusi. Izrādījās, ka daži prominentie pirmizrādes viesi bija arī tie, kuri rādīja priekšzīmi iesaistīties. Ļoti pazīstamā režisore ar plaukstu sāka sist pa skatuvi, patiešām labs un cienījams aktieris, kopā ar rakstniecēm māsām cēlās kājās un dāvāja šlāgeristiem aplausus.

Korporatīvas izklaides Kriminālajās vakariņās. Viss tik skaists un garšīgs. Bet nu tas teijāteris...! Paldies, es tagad gribu trīsreiz Vētras sēju skatīties.

Un Čomskis, jēziņ, nu kā jums var patikt Čomskis!?

Dzimšanas dienas vakariņas jaunajā, bet jau izslavētajā indiešu restorānā SINGH`S. Ļoti labi. Izcils karijs (nejautājiet jau vairs pilno, pareizo nosaukumu), ķiploku naan maizīte, alus Kobra, indiešu popmūzikas klipi un saimnieks sikhs, kas ik pa laika nāca uzmest aci vakariņotājiem. Galdiņa rezervēšana ļoti rekomendējama, sēdēšana pirmajā vai otrajā stāvā atšķiras ar +15% rēķinā par labu otrajam, un divatā ēdienu pasūtiet kā vienam, jo kā diviem būs jau gandrīz kā četriem.

Mājsaimnieču ziņās - kur iegūt izcilu piparkūku mīklu tops:
1. Sirmais&Dreibants (es kūstu)
2. Skrīveru saldējums
3. Gustavs Ādolfs Mežaparkā

Nūjošana. Es atklāju sev nūjošanu. Es ņemu atpakaļ visus nicīgos vārdus par to, kā par apsmejamu sporta veidu. Ceru, ka tas nav pirmspensijas marasms.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?