Nesen Palasīt citus Laiks Par mani Ninonas virtuve atpakaļ? atpakaļ? tālāk? tālāk?
Ļaļaļā
User: [info]ninona
Name: Birjuza
kaut kas
Gaišzils
ieskaties
Kopā
Sēžu augstā tronī -
Holēriķe, flegmātiķis un trīs(i) bērni
[info]ninona
Nu, piparkūku mīkla gatava!

Un ikurāt ar Optima līnija cukuru.
Ripp, man izkusa un arī nesadega. Nezinu, kā tieši darīji iepriekš, bet iesaku - katlu ar platu dibenu (biezo, protams), lai cukurs pēc iespējas plānākā kārtā. Ja ņem recepti, kur jāgāž klāt ūdens, daļu cukura (un ūdens) varētu aizstāt ar kādu gatavu tumšu sīrupu vai melasi. Tad, ja arī cukurs stipri sadegs, būs arī nerūgts saldums klāt liekams ;)
Cukuru kausēju uz ļoooti mērenas liesmas, pēc tam pārvietoju uz pašu pašu mazāko. Principā, kad kāda puse jau bija šķidra un arī padaudz paspējusi apbrūnēt, ļoti uzmanīgi pamaisīju. Bet jāuzmanās, ka to nedara par ātru, jo vajag pietiekami karstumu lai iemaisīties aukstais cietais cukurs pārāk neatdzesētu izkusušo. Tāpat arī citiem produktiem, ko šauj klāt pēc tam, jābūt vismaz istabas T (sviests/tauki).
Lai cukurs vienmērīgāk siltu, liku katlam caurspīdīgu vāku.
Katrā ziņā tā cukura kausēšana paņēma, šķiet, vairāk nekā pusi kopējā laika.

Es tagad gaidu, kad mīkla atdzisīs un varēšu izmēģināt, kā rullējas, spiežas, pārnesas, cepas. Man tomēr katru gadu eksperiments. :D
Garšu jau P atzina par labu :)
7 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties
Comments
halina From: [info]halina Date: 27. Novembris 2014 - 12:30 (Links)
Gāzes plīts domāju šeit spēlē izšķirošu lomu. Uz elektriskās var nebūt tik viegli, bieži nav iespējams dabūt ļooooti mērenu liesmu.

Mums ir gāzes plīts, bet nav padomā cept piparkūkas... aizņem laiku.
ripp From: [info]ripp Date: 27. Novembris 2014 - 13:37 (Links)
manuprāt otrādi. uz elektriskās var uzgriezt 1-3 (ja no 10) un būs kā ūdens pelde :)
From: [info]ninona Date: 27. Novembris 2014 - 13:52 (Links)
Gluži manas domas.
Man uz manas gāzes plīts ir ļoti paveicies, ka 2 vienādie riņķi nestrādā vienādi, uz viena ir stipri mazāka liesma. Tur tad es varu dabūt 3 vai 4 no 10 :D Un diemžēl nevienam riņķim nav karsēšana uz 1 no 10, vismaz es gribētu vēl sīkāku siltumiņu arī.
ripp From: [info]ripp Date: 27. Novembris 2014 - 13:42 (Links)
es katrā ziņā mēģināšu Tavu metodiku, jo, jā, tur ir jābūt uzmanīgam lai uzķertu īsto brīdi, bet vismaz nav 40 minūtes jāstāv un jāmaisa :D arī manā versijā cukura kausēšana ir ilgākā daļa.
From: [info]ninona Date: 27. Novembris 2014 - 13:54 (Links)
O jā, klāt pēc mana varianta tiešām nav jāstāv. Es tikmēr atbrīvoju galdu mīcīšanai, internetā pasēdēju. Laiku pa laikam tik aci jāuzmet, lai uzvaktētu stadiju.
ripp From: [info]ripp Date: 27. Novembris 2014 - 14:11 (Links)
tik imho baigi bīstami nokavēt īsto brīdi :D
From: [info]ninona Date: 27. Novembris 2014 - 14:22 (Links)
Nu, es sākumā karsēju aptuveni uz 3/10 un tad pirmās desmit minūtes tur tiešām viss ļoti lēni. Man gan katliņš mazs un cukurs biezā slānī sanāca. Katrā ziņā pirmajās piecās točna biežāk kā reizi minūtē ieskatīties nav vajadzība.
7 atzīšanās Arī tu to vari. Atzīsties