porcelāna lellīte [userpic]

21. Janvāris 2022 (12:38)

Šodien atkal bērns stāstīja par vienu savu draugu, kurš ceturtdienās un piektdienās nav skolā, jo nav, kas viņu aizved. Visu dienu par to domāju un sirds sažņaudzas

Comments

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 21. Janvāris 2022, 15:34

Jā, es no šitā baidījos un vairījos, domājot par to, kur turpmāk dzīvot. Gribējās viensētu upes ielokā, bet tur tādā pakaļā loģistika, ka viss turētos uz auto, tā nu nācās no sapņa atteikties. Bet īpašums vietā, kur skola kājāmejamā attālumā, ir baigā privilēģija vai veiksme.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 21. Janvāris 2022, 15:42

Jap, es arī sapņoju par meža ieloku un stirniņām. Bet, nu, mūžs vēl garš, bērni izskolosies, izlidos un tad varēsim sev uzpucēt kādu mazmājiņu pie dabas krūts.
Pagaidām labāk, ka skola un pulciņi bērniem pieejami pavisam patstāvīgi bez jebkādas loģistikas.

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 21. Janvāris 2022, 18:16

Varbūt pēdējos 5-10 gados kas ir mainījies uz slikto pusi, bet man draugs dzīvo pie Valmieras (netālu no Sietiņieža) un no viņa mājas vēl vairāk iekšā mežos pilnīgā nekurienē esot dzīvojusi nezināma statusa daudzbērnu ģimene un viņš teica, ka to ceļu uz divu māju puduri meža vidū vienmēr esot iztīrījuši ļoti agri, lai skolas autobuss var aizbraukt. Man kā rīdziniecei tas šķiet kosmoss, jāsaka ka arī Ikšķilē daudz kur tas autobuss nebrauc, bet cik saprotu ārpus pilsētas Saulkalne-Dobelnieki-Tīnuži-Tūrkalne apli gan izbrauc un visus uz skolām aizved.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 21. Janvāris 2022, 18:18

ļoti atkarīgs no pašvaldības un tā, vai IZM neslēgs/neapvienos skolas, tur nav nekādas loģikas un cik redzēts laukos vienā citā Latvijas galā, arī ar loģiku tam sakara maz. uz to izvēloties dzīvesvietu paļauties var maz, tieši tāpat kā uz sabiedrisko transportu. te viņš ir un te pēkšņi viņa vairs nav

Posted by: h2o roze ([info]udensroze)
Posted at: 21. Janvāris 2022, 22:24

tikmēr pašiem būs svarīgi,ka ārsti tuvumā :P

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 22. Janvāris 2022, 08:32

Ak, pesimiste!
Līdz tam laikam jau katram mājās būs personīgais veselības pamatpārbaudes robots un vispār ēkonsultācijas ir jau tagad.
Un vispār mums ar vīru pat pēc esošajiem nosacījumiem vēl pensija nebūs ne tuvu :) Jaunieši ;D

11 Lasīt komentārus piebilst