Ciba, iesaki man, lūdzu, kā zupā izvārīt laša galvu un muguru lai garšotu tiem, kam zivis vispār ne pārāk? Vai vismaz ļoti garšotu tam vienam, kam garšo
Ciba, iesaki man, lūdzu, kā zupā izvārīt laša galvu un muguru lai garšotu tiem, kam zivis vispār ne pārāk? Vai vismaz ļoti garšotu tam vienam, kam garšo
Posted by: porcelāna lellīte (neraate)
Posted at: 9. Aprīlis 2021, 10:34
|
Sagrieztu? Tak ne noblanšē un veselu ar visām sēklām?
Izklausās labi.
Posted by: covid_19 (covid_19)
Posted at: 9. Aprīlis 2021, 11:23
|
protams taču ;)
sākumā izņem sēklas, tad noblanšē, noņem mizu
tad griež smalki
arī zupā izskatās sārti gabaliņi apetītīgi
Posted by: covid_19 (covid_19)
Posted at: 9. Aprīlis 2021, 14:29
|
laikam lielie gurmāni paprikas neblanšē, bet grillē uz oglēm vai kā ... bet tās nu lauku izvirtības, kas ne katram pilsētniekam pieejamas
Posted by: porcelāna lellīte (neraate)
Posted at: 9. Aprīlis 2021, 14:47
|
Es esmu redzējusi, ka kruti pavāri vienkārši uzdur uz dakšas un uz gāzes plīts aprauj ar liesmu. Grillpannas jau arī esot labas. Man līdz tādai vēl jāizaug
Posted by: tante (tante)
Posted at: 9. Aprīlis 2021, 10:27
|
var dažādi - primitīvi un drusku snobiski :)
primitīvi - ieliec marlē tās asakas un tikai tad liec ūdenī, protams noputo.. kāpēc marlē? tāpēc, ka tad asakas pa zupu nemaisīsies.. pēc minūtēm 20 no vārīšanās brīža izņem to marles maisu ārā un mierīgi atasako gaļu, kuru pēc tam vari atgriezt atpakaļ katlā.. kartupeļi, burkāns, melnie graudu pipari, dilles, lauru lapa nav obligāta, bet droši var, tikai pēc uguns izslēgšanas tā jāizņem.. speciālais piesitiens - uz 3 litru katlu apmēram 50 ml šnabja pašās vārīšanas beigās - ielej, ļauj uzsist burbuli un slēdz nost...
drusku snobiski - viss tas pats, tikai vārīšanas beigās visu sablenderē un šnabja vietā piešauj saldo krējumu...
pieliec zupā papriku (var blanšēt, priekš sevis var neblanšēt) tas notušēs zivju aromātu un piegaršas
liku veselu uz katlu - var divas (paprikas tobiš)
ēda pat tie, kas parasti neēd