porcelāna lellīte [userpic]

9. Aprīlis 2021 (10:16)

Ciba, iesaki man, lūdzu, kā zupā izvārīt laša galvu un muguru lai garšotu tiem, kam zivis vispār ne pārāk? Vai vismaz ļoti garšotu tam vienam, kam garšo

Comments

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 9. Aprīlis 2021, 10:27

var dažādi - primitīvi un drusku snobiski :)
primitīvi - ieliec marlē tās asakas un tikai tad liec ūdenī, protams noputo.. kāpēc marlē? tāpēc, ka tad asakas pa zupu nemaisīsies.. pēc minūtēm 20 no vārīšanās brīža izņem to marles maisu ārā un mierīgi atasako gaļu, kuru pēc tam vari atgriezt atpakaļ katlā.. kartupeļi, burkāns, melnie graudu pipari, dilles, lauru lapa nav obligāta, bet droši var, tikai pēc uguns izslēgšanas tā jāizņem.. speciālais piesitiens - uz 3 litru katlu apmēram 50 ml šnabja pašās vārīšanas beigās - ielej, ļauj uzsist burbuli un slēdz nost...

drusku snobiski - viss tas pats, tikai vārīšanas beigās visu sablenderē un šnabja vietā piešauj saldo krējumu...

8 Lasīt komentārus piebilst