porcelāna lellīte [userpic]

2. Decembris 2020 (20:36)

Vakariņās bija rīsi ar tvaicētu puķkāpostu un sīkiem cīsiņiem (jā, es jau pati zinu, ka nav labi) un man putraimdesu. Mammamia! Cik garšīgi!
Tagad vēl vienīgā apēdamā vēlme ir tāda resna asinsdesa, ko griezt šķēlēs un tad cept. Un aknu, saceptu sīkstu kā pazoli. Pat neatceros vai esmu jebkad pati gatavojusi

Comments

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 2. Decembris 2020, 20:51

Akniņas gan man gribētos tādas svaigas un ar sīpoliem.. ech

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 2. Decembris 2020, 20:52

svaigi ceptas

Posted by: traffico ([info]traffico)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:07

Nupat iedomājos, ka tiešām- sen akniņas nav bijušas. Nekādas- ne vistu, ne lopu...nekādas. Pastēte ar selfmade sīpolu marmelādi- jā.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:16

Par to marmelādi smalkāk, lūdzu!

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 2. Decembris 2020, 20:56

beidziet te mani ar aknām kārdināt..:(
es jau labu laiku gribu kādu aknu tortīti sameikot, bet netieku nekādām aknām klāt, jo pa vidam visādi citādi prasti garšīgumi uzrodas :((

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:04

Es tieši plānoju vīram uz dzimšanas dienu pirmdien izveikt savu pirmo aknu torti!

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:06

nu vot tā..
būs kaut kā jāizmanās un vismaz uz ziemsvētkiem jāuzražo :))

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:16

Meitenes, recepti studijā! Nekad neesmu ēdusi

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:26

oj, nu tur galvenais tās aknu tjipa tortes ripas sacept...

ir mēģināts no vārītām - tad samaļ, ola, garšvielas, izmērcēta baltmaize, sīpols klāt - cep pannā uz nelielas uguns, tā apmēram nepilnu cm biezas..

ir mēģināts arī no svaigām, bet tad čakars lielāks, jo mīkla dikti šķidra sanāk..

nu un tad vāc torti kā parasti, vienīgi starp ripām neliek putukrējumus ;)
parasti ir smalki rīvēti svaigi burkāni ar ķiplociņu (var arī sīpolu), daudz dilles, var šur tur ietupināt gurinētu marķi ripiņās, var apceptas sēnes - ideāli der palieli šampinjoni sagriezti plāksnītēs...

pirmo ripu noziež ar to starpliku un diezgan bagātīgi virsū majonēzi... var arī otrādi - no sākuma majonēzi, tad pildījumu, bet man patīk vairāk kad majonēze virsū...
liek nākamo ripu virsū un atkal ko tur liek...

augstākā man ir bijusi no 7 ripām, visideālākā no 5 :)

pa virsu atkal majonēzis, pa sāniem majonēzis un daudz dilles...
liek uz nakti nostāvēties un savilkties - var leskapī, var arī tāpat atstāt uz virtuves galda, bet pirms pasniegšanas tik un tā vajadzēs leskapī uz pāris stundām ielikt...

te ir galvenais nepārzieķēt majonēzi par daudz un neuztaisīt pildījumu par štengru, lai rezultātā arī dabīgā aknu garša ir jūtama ;)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:33

Zini, es vispār šitādu Sibīrijā esmu ēdusi. Ņamma!

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:35

o, jā - ņamma tā ir vienkārši dievīga :)

11 Lasīt komentārus piebilst