2. Decembris 2020
oj, nu tur galvenais tās aknu tjipa tortes ripas sacept...
ir mēģināts no vārītām - tad samaļ, ola, garšvielas, izmērcēta baltmaize, sīpols klāt - cep pannā uz nelielas uguns, tā apmēram nepilnu cm biezas..
ir mēģināts arī no svaigām, bet tad čakars lielāks, jo mīkla dikti šķidra sanāk..
nu un tad vāc torti kā parasti, vienīgi starp ripām neliek putukrējumus ;)
parasti ir smalki rīvēti svaigi burkāni ar ķiplociņu (var arī sīpolu), daudz dilles, var šur tur ietupināt gurinētu marķi ripiņās, var apceptas sēnes - ideāli der palieli šampinjoni sagriezti plāksnītēs...
pirmo ripu noziež ar to starpliku un diezgan bagātīgi virsū majonēzi... var arī otrādi - no sākuma majonēzi, tad pildījumu, bet man patīk vairāk kad majonēze virsū...
liek nākamo ripu virsū un atkal ko tur liek...
augstākā man ir bijusi no 7 ripām, visideālākā no 5 :)
pa virsu atkal majonēzis, pa sāniem majonēzis un daudz dilles...
liek uz nakti nostāvēties un savilkties - var leskapī, var arī tāpat atstāt uz virtuves galda, bet pirms pasniegšanas tik un tā vajadzēs leskapī uz pāris stundām ielikt...
te ir galvenais nepārzieķēt majonēzi par daudz un neuztaisīt pildījumu par štengru, lai rezultātā arī dabīgā aknu garša ir jūtama ;)