porcelāna lellīte [userpic]

2. Decembris 2020 (20:36)

Vakariņās bija rīsi ar tvaicētu puķkāpostu un sīkiem cīsiņiem (jā, es jau pati zinu, ka nav labi) un man putraimdesu. Mammamia! Cik garšīgi!
Tagad vēl vienīgā apēdamā vēlme ir tāda resna asinsdesa, ko griezt šķēlēs un tad cept. Un aknu, saceptu sīkstu kā pazoli. Pat neatceros vai esmu jebkad pati gatavojusi

Comments

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:26

oj, nu tur galvenais tās aknu tjipa tortes ripas sacept...

ir mēģināts no vārītām - tad samaļ, ola, garšvielas, izmērcēta baltmaize, sīpols klāt - cep pannā uz nelielas uguns, tā apmēram nepilnu cm biezas..

ir mēģināts arī no svaigām, bet tad čakars lielāks, jo mīkla dikti šķidra sanāk..

nu un tad vāc torti kā parasti, vienīgi starp ripām neliek putukrējumus ;)
parasti ir smalki rīvēti svaigi burkāni ar ķiplociņu (var arī sīpolu), daudz dilles, var šur tur ietupināt gurinētu marķi ripiņās, var apceptas sēnes - ideāli der palieli šampinjoni sagriezti plāksnītēs...

pirmo ripu noziež ar to starpliku un diezgan bagātīgi virsū majonēzi... var arī otrādi - no sākuma majonēzi, tad pildījumu, bet man patīk vairāk kad majonēze virsū...
liek nākamo ripu virsū un atkal ko tur liek...

augstākā man ir bijusi no 7 ripām, visideālākā no 5 :)

pa virsu atkal majonēzis, pa sāniem majonēzis un daudz dilles...
liek uz nakti nostāvēties un savilkties - var leskapī, var arī tāpat atstāt uz virtuves galda, bet pirms pasniegšanas tik un tā vajadzēs leskapī uz pāris stundām ielikt...

te ir galvenais nepārzieķēt majonēzi par daudz un neuztaisīt pildījumu par štengru, lai rezultātā arī dabīgā aknu garša ir jūtama ;)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:33

Zini, es vispār šitādu Sibīrijā esmu ēdusi. Ņamma!

Posted by: tante ([info]tante)
Posted at: 2. Decembris 2020, 21:35

o, jā - ņamma tā ir vienkārši dievīga :)

11 Lasīt komentārus piebilst