porcelāna lellīte [userpic]

27. Maijs 2020 (16:29)

Akmandieniņ! Es ceru, ka finansiālu izaugšu līdz Ineses Liepiņas džemperim. Tādam pavisam garam. Dažreiz starp labu amatniecību (kuru vispār manuprāt nepietiekoši novērtē) un mākslu robeža ir smalka un viņai tiešām ir mākslas pusē.
https://www.la.lv/video-riga-man-nebija-vairs-ideju-amerikas-latviete-atrod-majas-piebalga-kur-nododas-adisanai?fbclid=IwAR3M2yBqHRfmB3w0Si5zhQlUBEs5BvbHcgmyOmcVLBdWB2umfAvuPUolD3c

Comments

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 27. Maijs 2020, 18:03

Es, kad atvēru un ieraudzīju, padomāju "vai tik tā nav ar tām bezgalības šallēm". :)

"Dažreiz starp labu amatniecību un mākslu robeža ir smalka.." Mhm. Toties starp elementāru vīļu sašūšanu + akrila krāsu ķēpām un dizainu tā ir milzīga, bet tirgus pilns ar šādiem, kas ķipa baigie dizaineri ar baigiem zīmoliem :D Īpaši man patīk, kur šitādas "dizaineres" feisītī pārdod kleitiņas, kurās bildē pašas pozē - "ekskluzīvi, tikai viens eksemplārs".

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:12

Nu, pircējs arī nav baigi izglītots manuprāt. Tomēr arī tas jau ir lēciens prom no 'pa lēto alītī' qr ko diemžēl laikam pilni arī veikali. No otras puses - kleitas ar Džemmas gleznām vai Patmalnieces pieejamā gala apģērbs arī manuprāt nav dārgi. T.i. var atļauties, jo mums maza pirktspēja un maksātspēja.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:29

Patmalnieces esmu apčamdījusi. Materiāls ļoti, mmm, neuzrunāja. Gan jau vienīgais labais no tādiem, kas ilgi tur košas krāsas, bet tomēr... (Es gan būtu arī uzmērījusi, bet nebija izmērs, domājams, vispār :D)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:34

Man ļoti patika ar tiem mērkaķiem! Un man vispār patīk kā viņa pucē Sipenieci uz svarīgajiem pasākumiem. Un frizūra viņas ļoti patīk. Un ļoti iepriecina pat viss tas, kas pašai ne pārāk patīk, gleznas arī.

Man gan arī materiāls var būt dīlbreikeris, tādēļ man nav guntina.lv kleita, ka izlasīju ka kādai uz tausti nepatika. Bet nu tā nav īsti māksla, tā tāda smuka popsiņa

Posted by: adinkra ([info]adinkra)
Posted at: 27. Maijs 2020, 18:44

Man būtu interesanti kā sākt šāda veida biznesu. Vai vispār ir reāli pārdot par adekvātu summu kvalitatīvu adījumu, kuram dzija vien jau Maksā.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 27. Maijs 2020, 18:45
taisni kā es

pieņemu, ka viņai Latvijā nav galvenā tirgus pozīcija, gan jau ka uz to pašu SanFrancisko tirgo

Posted by: adinkra ([info]adinkra)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:00

Nujā, un laikam jau internets arī ir opcija.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:11
taisni kā es

ja zin un prot, noteikti

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:25

Manuprāt būtiski dzīves un komforta līmenis, tas, kurā šobrīd esi. Ir arī tepat vietējās audējas, adītājas kas neko citu nedara. Nu, ok, varbūt dārzu, bet kam maizes darbs ir šis. Tautas lietišķās mākslas studijas, amatniecības kameras meistari.

Ja interesē sākt, ir tāds biznesa inkubators, LIAA vispār visādi pasākumi, arī šis, var pieteikties uz pirmsinkubāciju. Inkubators der, ja tu reāli uz to jau ej, jo tur iegūst līdzfinansējumu, daļu vajag pašam. Rīgas reģionam gan ir tikai inkubators radošanām industrijām, nezinu vai šo var tur pievilkt.

Pag.gad rudenī bija baigi labie kursi caur Lauku Atbalsta dienestu cilvēkiem <30 biznesa darbības uzsākšanai, ja cilvēks deklarēts laukos. Kā izdomāt ko tieši, kā visu aprēķināt, kā rakstīt biznesa plānu ,nodokļi, uzņemējdarbības veidi u.tml. ar konkursu kurā vinnējot arī dabūja naudiņas. Kursi esot bijuši ļoti vērtīgi.
Tā kā der izpētīt visu to, kas tajās mājas lapās un sekot līdzi. Ir arī šobrīd Erasmus uzņēmējiem, kad tu vari braukt citur skatīties kā tur to lietu dara.

Atkarībā no tā, cik lieli ieguldījumi, var jau mēģināt laicīgi sataisīt un izmēģināt kādu no tirdziņiem, Igaunijā Tallinā esot Baltijā vislabākā tekstila izstāde. Var pati uztaisīt sev, smuki sabildēt un mēģināt laist tautās caur soc.tīkliem. Vēl jau jāskatās cik liela ir niša. Šo to ik pa laikam stāsta arī nva kursos, nezinu cik jēdzīgi

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:35

Manas mammas draudzene ir parasta mašīnadītāja. Strādā vietējam tirgum. Drusku braukā uz tirdziņiem, drusku ada vietējiem "adījumi ar latvju zīmēm" zīmoliem, drusku individuālie klienti. Dzīvo viena, uztur māju, nedārzo, braukā pie meitām uz R-Eiropu un vismaz reizi gadā uz visādām ĶīnIndijTaizemēm. Pavisam neslikti :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 27. Maijs 2020, 19:43

Forši!

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 27. Maijs 2020, 22:39

viņai ir etsy veikals arī, tur labi mēdz iet

12 Lasīt komentārus piebilst