porcelāna lellīte [userpic]

27. Aprīlis 2020 (21:34)

Pirmā grāmata ko nopirku bērnam bija lietota Zaķu stāsti katrai dienai ar zaķumammu, čuguna pannu un milzīgu pankūku kalnu pie kura rindā stāv zaķēni uz vāka. Viņiem tajā grāmatā ir mazpadsmit bērni. Viena no mammīgajām lietām ko es bērnībā domāju bija ka es gan ceptu pankūkas katru sestdienu. Jo man ļoti garšo pankūkas. Tik ļoti, ka es ēdu arī neizdevušās. Plānās, pildītās, rauga, kefīra, ābolu, kabaču, ķirbju, biezpiena, parastās, amerikāņu, biskvītpankūkas un noteikti vēl visas tās receptes kuras neesmu atklājusi.
Bet tagad man ir problēma. Litrs mīklas, stunda un čuguna panna un jēga maza, jo visiem atēsties līdz ūkai nekad nesanāk un bieži šito čakaru nevar. Vismaz esmu atklājusi ka sevi vieglāk motivēt ja pirmo pankūku apēdu pati, tik ātri besis neuznāk.

Un tā zaķu ģimenes mamma ieguvusi varones statusu. Jo es nezinu cik lielā bļodā jātaisa mīkla lai pietiktu 13 ļaužu ģimenei

Comments

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 09:52

Lociņu pankūkas aw yiss. Bet pildītās pankūkas gan man ir besis taisīt, nekas tur neturas iekšā un sanāk sauss un vispār kam tas vajadzīgs. Ā, es vēl taisu sāļās pufīgās pankūkas (bezrauga, iedomājies) ar sieru un chorizo (pēdējā laikā salami, jo to chorizo nekur nevar atrast), sanāk tik sātīgas, ka pat mans parasti izsalkušais biedrs vairāk par 3 vakariņās nevar apēst. Kad dzīvoju vēl pie māsas sīkajiem, viņiem ļoti patika tantes banānu pankūkas (vnk pabiezas, nelielas pankūkas ar banānu pienu, vot viss noslēpums

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 09:57

Recepti studijā! Lociņu (man ir vesela kaste!) sāļās pufīgās un kā tu to banānu pienu - taisi pati?

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 10:04

Mopēds nav mans: https://www.kitchensanctuary.com/savoury-dinner-pancakes-chilli-butter/ – pēdējoreiz čili sviesta vietā taisīju compound butter no mīksta sviesta, ķiploku pulvera, worcestershire un chipotle tabasco, jo kāpēc ne, baigi labais

Banānu piens ir tas Lāsēna banānu piens – ceru, ka to vēl tirgo :D Sen neesmu taisījusi, bet pārējās sastāvdaļas kā parasti – ola, cukurs, šķipsna sāls, milti, banānu piens un vēl milti, līdz iegūst biezu konsistenci – biezāku par krējumu. Tādu drīzāk rauga pankūku konsistencē. Dīvaini, man ļoti garšo lietas ar banānu garšu, bet pašus banānus man diez ko nepatīk izmantot, jo tie vienlaicīgi ir gan saldāki, gan skābāki, gan intensīvāki, nekā man patīk.

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 10:07

ā un sīrupu un bekonu nelieku, jo sīrupa veikalā nebija, bet pirmo reizi taisīju ar bekonu un secināju, ka tas ir tauku un sāls overkills.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 10:02

Un pildījumam labi der pāri palikusī maltās gaļas mērce, ja tāda ledusskapī ir. Es arī atsevišķi pildījumu netaisu

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 10:06

Paldies par padomu. Mēs gan šaismājās esam traumēti no maltās gaļas mērces un tādu netaisām (vienbrīd daudz par daudz atēdos, jo gaļa krējuma mērcē bija katra otrā maltīte. Tik ļoti, ka uz brīdi kļuvu par pescetārieti). Tikai chili vai Boloņas mērci, un ja tie paliek pāri, tad tiek sabāzti ganu pīrāgā vai burrito.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Aprīlis 2020, 10:20

Balto maltās gaļas mērci mēs arī ļoti reti, parasti tādu ar sīpolu kiploku papriku burkānu tomātu pastu. Nu, līdzīgi kā Boloņas vai čili, tik vienkāršāk, man arī patīk ja ieliek ķirbi

22 Lasīt komentārus piebilst