porcelāna lellīte [userpic]

28. Februāris 2020 (08:17)

Es par šo uztraucos jo man besī iepirkties, īpaši drūzmējoties. Besī arī sēdēt četrās sienās neizejot no mājas. Man arī ļoti besīja sāls histērija, iespējams atceraties. Nu tik traki nebūs, jo liela cilvēku vienkārši nevar atļauties sapirkt tos krājumus tik ekstra daudz pavisam elementāru iemeslu dēļ - nav par ko. Bet nu mūs kā sabiedrību jau arī nesatrauc tie lūzeri kas dzīvo no tām algām, kas nav minimālās un tomēr ir smieklīgas. Tas ir ja vispār ir tāda alga. Ko darīs tie, kas jau tagad ik pa laikam raksta organizācijām lai atnes mājās produktus jo nav ko ēst un nauda būs nezinkad vispār pat nespēju iztēloties

Jo nu mēs nedēļas divas varētu mierīgi ar tiem krājumiem kas ir mājās. Konservus vajadzētu, gaļu un ar pienu būtu pavisam bēdīgi, mūsu ģimenei ar vienu kazu piena ziņā būtu nu tā - līdz ar nagiem. Našķēties gan jau riktīgi gribētos, bet nu pie šīs diētas lielākais risks ka kāds kādam nokostu galvu, jo saticībiņas nav.

Comments

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 28. Februāris 2020, 09:29

man liekas, ka, ja sūdi skar ventilatoru, tad var dzīvot uz grūbām un kartupeļiem un ūdens.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 28. Februāris 2020, 11:12

Vēl jau bija arī etiķa esences trakums :D

Es nedomāju, ka baigi vajag vairāk kā tām pāris nedēļām. Man krājumi (tagad ar visu papildināšanu) ir tādi, ka pilnīgā izolācijā varbūt 3 nedēļām sanāktu, bet ne vairāk (rīsi, griķi pa 2 paciņām un tā). Es būtībā iepirku tos produktus, kas tāpat tūliņ būs cauri un drīz būtu jāsapērk. Nu, ja neskaita tos UHT piena produktus.
Sapirkties kā uz karu diez vai ir vērts :)

Bet traki interesē, kas notiek Rīgas veikalos. Pie mums ciemā viss ļoti mierīgi. Ja neskaita, ka cilvēki pērk tos UHT pienus un aptiekā dezinficējamie (rokām, virsmām) plauktā beigušies. No aptiekārēm dabūju spirta salvetītes, tās pāris gadus var stāvēt.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 28. Februāris 2020, 16:07
taisni kā es

Mūsu ciemā arī viss mierīgi, tikai ap 12 bija viss piens izpirkts, bet tas jau tā... varbūt arī sagadīšanās.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 28. Februāris 2020, 16:19

Nu, tas jau atkarīgs arī no piegādēm. Cik esmu novērojusi, mums svaigos produktus pieved 3x nedēļā. Vakar, piem., saldais krējums kā reiz tikai mazās UHT paciņas bija palicis un visa cita pamaz, bet šorīt savukārt pilni plaukti visādu piena produktu. Svētdienās atbilstoši dienas otrajā pusē svaigais piens jau cauri.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Februāris 2020, 18:49

Kas ir tās UHT paciņas? Mani brendi interesē
Tipa tas piens kas varēja istabas temperatūrā stāvēt iiiiilgi jo ir ēm fotogrāfēts?

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 28. Februāris 2020, 19:22

Tas ir tas piens (un saldkrējums), kas pasterizēts lielos grādos (Ultra High Temperature).
Saldais krējums ir no tiem, kas tādās kā mazajās sulas paciņās. Piem., mēs sapirkām Rasa, termiņš 2 mēneši, glabāšana istabas temp mierīgi. Bet tā pati Rasa tetrapakās nav uht.
Pieni šitādi ir daudz. Mums te ciemā kādi 5 veidi. Visādi Marge, Mleko utt., nevaru tak atcerēties, bet visi tais "sulas pakās". Mums stāv pie alternatīvajiem nevis parastajiem, bet Maximās mēdz būt eju vidū milzu stendi. Mūsu ciema veikalos pat uz cenu zīmes rakstīts UHT :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Februāris 2020, 21:21

Nu jā, būs jāiečeko, te gan vēl visi produkti vietās, bet piens mums būs sāpīgā vieta, jo dienā izdzeram ļoti daudz, ar vienu kazu mūsu ģimenei būtu par maz :D

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 28. Februāris 2020, 21:48

Votvot, govi vajag, vai divas :D
Es sevi mierinu ar domu, ka rīsi, griķi utt. noliktavās var izbeigties, rūpnīcas un ceptuves var apstāties, cūciņas dzīvot ilgāk, bet gotiņas laktēt nepārstās un vistiņas dēt arī ne. Atliek tikai atrast pie tā piena un olām ceļu :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Februāris 2020, 22:05

Ar govi par daudz un briesmīgi liels čakars. No tās pat ar visu raudzēšanu un siera siešanu netiktu galā :D

Ir jau vēl visādi augu pieni tetrapakās, un vispār jau i auzu i mandeļu pienu mierīgi var arī mājās uztaisīt. Sojas arī, ja vien pupas kkur var nopirkt.
Un pa lielam jau pie vajadzības cilvēks prastu izgrozīties. Kaut vai vietējam zemniekam naudu uz kontu a viņš tev pa balkonu pienu u.tml. ja nu tiešām striķi trūkst

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 28. Februāris 2020, 22:08

Par to zemnieku tieši ir tas "atrast ceļu pie tā piena". Es arī govi neieviestu, jo dienišķa ņemšanās. Man arī mīļdzīvnieki par traku. Varētu vienīgi vistiņas, tās var uz pāris dienām atstāt :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 28. Februāris 2020, 22:16

Gliemežus negribi? Es ļoti

11 Lasīt komentārus piebilst