Un vēl es šonedēļ nejauši uzzināju, ka viens no maniem kulinārijas atklājumiem/mantojums no mātes un iespējams tālākiem senčiem, draugiem/padomju pavārgrāmatām vai kaucmindiešu gudrībām (sīpols+burkāns+selerija) ir no franču virtuves un to lieto daudz un tam ir proporcijaa 2:1:1 un to sauc mirepois
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mirepoi
Sautina sviestā vai taukvielās (var izčurkstinātā speķī, apceptā gaļā) kamēr mīksti, var likt klāt rīsus tad ir risoto, var likt tomātus savā sulā, citur dārzeņus un (+-pupas, ķirbis, paprika), vai nu sautējums vai zupa, var vnk liet klāt ūdeni/buljonu, kad uzmet burbuļi ieliek sagrieztu kartupeli un ir zupa.
Var ēst tāpat apceptus uz maizes, var jaukt klāt makaroniem vai griķiem. +Krējums vai kečups katram uz porcijas.
Šis bija mans nabadzīgā studenta ēdiens, jo šie mums vienmēr dārzā izaug. Var vnk sajaukt ar olu, likt ietaukotā veidnē un cepenē, var klāt saldo krējumu ja ir un apkaisīt ar sviestu.
Var nesagrieztus likt klāt ceptais gaļai ja to sutina, uzreiz ir cita garša, pat ja klāt vēl tikai sāls, ja pipari, lauru lapa un smaržīgais pipars vispār mmm