porcelāna lellīte [userpic]

15. Februāris 2020 (21:25)

Un vēl es šonedēļ nejauši uzzināju, ka viens no maniem kulinārijas atklājumiem/mantojums no mātes un iespējams tālākiem senčiem, draugiem/padomju pavārgrāmatām vai kaucmindiešu gudrībām (sīpols+burkāns+selerija) ir no franču virtuves un to lieto daudz un tam ir proporcijaa 2:1:1 un to sauc mirepois
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mirepoix_(cuisine)

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Februāris 2020, 22:36

Nekā nesauca. 'seleriju un sīpolu jau pieliki?' :D jo burkānus mēs liekam visur. Principā mirepois, lauru lapa, melnais pipars un smaržīgais pipars iet iekšā jebkurā mūsmājās gatavotā ēdienā ja vien konkrētā recepte neparedz ko citu. Klāt var būt viskautkas, bet šie ir pamatā. Var arī vnk izsautētiem pielikt miltus, ūdeni un sablendēt mērcei
Sakārojās

9 Lasīt komentārus piebilst