porcelāna lellīte [userpic]

11. Janvāris 2020 (12:17)

kamēr es ar viņiem nekontaktējos, man šķiet ka es to visu izdomāju, ka nevar būt tik traki. bet vajag tikai vienu negaru telefona sarunu un man atkal viss ir skaidrs. mamma uz mani apvainojās. jo es biju kategoriski pret! ka mēs tagad ņemsim un organizēsim un svinēsim tai vecamammai 85 gadu jubileju. mani notirpināja un apsolīja, ka es neko neorganizēšu, nu tad es arī pie tā solījuma turos. it kā likās, ka toreiz kad mātei par šo zvanīju, viņa ir sapratusi un ņēmusi vērā. šodien atkal. kā tā - pārcelšanos vienā dienā ar svinēšanu?! kā-kā. man piezvanīja un teica, ka vienīgā lieta ko dzimšanas dienā grib lai uzdāvinam - ka vīrs palīdz un aizved mēbeles lai viņa var ievākties mājā. nekādas kafejnīcas, nekādus radus, nekādas dāvanas, nav ko uz tādu vecu mērkaķi skatīties.
tā kā es labi atceros bērnu kristības, kurās man bija ļoti svarīgi lai viņa būtu un viņa tomēr neieradās, nu tad es šo mācību esmu ņēmusi vērā. to krupi nenorīs, tam nepārkāps un lai. galu galā - tāda dzimšanas diena ir tikai vienu reizi mūžā. bet par šo visu domājot man raudiens nāk un sāp galva (burtiski), jo nr.2 tikko ir nogājusi ekzēma. principā mēnesi es bērnus esmu barojusi antihistamīniem un ziedēkusi zieķiem. nr.3 vakar atkal palika sliktāk, jo tomāti. un es nezinu kādu kūku mājās bez cepenes varu uztaisīt pati (ar cepumiem neder, JO), neviena no pirktajām nav droša. pankūku kūka? a ko zieķēt iekšā. un tāpat jau vecamamma vai tēva māsa nopirks kaut kādu lētu /skūzi/ sūdiņu. tipa torti. un tad man būs jādomā kā to visu maksimāli mierīgi noorganizēt. jo vienu jau var. šitādu suliņu jau var. un tā kā es neatbalstu (skatīt punktu par bērnu ārstēšanu mēneša garumā) ir sācies 'iedošu pa kluso'.
a te atlak. uzraksti internetā tam Kuldīgas Jānītim. un Jancim, lai viņi piezvana un apsveic. un Talsu meitenēm lai Vilis piezvana. un varbūt Mariju lai Austria atved paciemoties. nu vismaz sazvanīties.
mani visvairāk biedē tas, ka es jau būšu šitāda pati veca ietiepīga perža /skūzi, bet šis mana tēva termins ir visprecīzākais/

Comments

Posted by: authenticity ([info]authenticity)
Posted at: 11. Janvāris 2020, 13:42

Nu, bez cepšanas ir visas tās svaigās kūkas ar dateļu/riekstu pamatnēm, ja riekstus drīkst ēst. A ļa raw key lime pie. Un krēmu var taisīt no zīda tofu, kam pieliek kko saldu un kādas ogas, vai no kokospiena cietās daļas. Bet pankūku kūka izklausās labi, šobrīd gribētos pagaršot :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Janvāris 2020, 14:07

Jādomā, jo rieksti bieži dod krustenisko reakciju un šonedēļ vispār mums te piena produktu un putru diēta. Uz tofu (šoku) vecākajam mazam bija reakcija un man šķiet, ka vienai no meitenēm arī, bet tas bija pirms kāda pusotra gada un es precīzi vairs neatceros.

A pankūku kūka var būt ņamma. Besis cept, protams. Bet visgarākā sāļā torte ko esmu ēduši bija vienā kafejnīcā Liepājā pankūku, tur bija dažās kārtās spināti, drusku zivs un ņamma. Bet tas bija pirms gadiem divdesmit.
Es domāju starp pankūkām varbūt krējumu+cukuru pamīšus ar saspiestu banānu, vai biezpienu ar kaut ko.
Teorētiski jau var arī lielā bļodā želatīna kārtas, nu tur banānu, ābolu, ābolu sulu, varbūt jogurtu balto, lai ir smuki un krāsaini un tad izgāzt uz šķīvja un griezt gabaliņos kā torti. Tikai želatīnu neesmu pieradinājusi

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 11. Janvāris 2020, 16:30

Man šovakar taps želētā kūka, jo kā gan varētu jubilārs savu torti neēst, a bet vajag bez olām un vispār.
Apakšā pašas ceptu drupināto cepumu pamatne (bet esmu dzīvē ēdusi ar drupinātām veikala vafeļplātnēm), virsū biezā kārtā mazsalda biezpiena&putukrējuma želeja, pāri kaut kāda dikti salda ogu želeja.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 11. Janvāris 2020, 16:45

Nu, es pati kasos no visiem cepumiem,kas nav Selga un no tās kasās viens no bērniem :D un besis iedziļināties un eksperimentēt. Apsveru domu vnk sagrauzdēt auzu pārslas ar cukuru un sēklām un saspaiditas atjaukt ar sviestu.un augšējā kārtā uztaisīt tvaicētu ābolu rozītes un pārliet ar ābolu sulu.

Kāda ir precīza recepte tai biezpiena un putukrējums želejai?

A varbūt vnk neiespringt un uztaisīt biezpiena namiņš. Stulbi, ka man nav cepenes

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 11. Janvāris 2020, 16:53

Receptes nav. Es un receptes? Pfff! Uzšmurgāšu kaut ko, gan jau sanāks, tā kaut kā.

5 Lasīt komentārus piebilst