porcelāna lellīte [userpic]

8. Jūlijs 2018 (14:53)

vakar man bija brīvdiena. protams, varēja būt labāk. bet vīns pie picas! un saldējums! un ogas! un zemeņu mohito! nemaz nerunājot par kompāniju! un jauna kleita, kurā tiec izpūšot gaisu un saņem komplimentus. un lūpu krāsa un smaržas. un kavēta izkasīšanās, kas beigās nāk par labu, jo nekas nav nokavēts, ja GV ticis garākajā rindā un visu to laiku stāv un gaida. un kormūzika! man ļoti patīk to klausīties, es varētu kā tas Remarka krodzinieks citus sēdināt lai klausās plates ja grib bezmaksas maltīti. nosalu jo džinsas aizmirsu mājās, tomēr savilku mugurā visu kas bija līdz. mūzika bija brīnišķīga, lielie ekrāni ar diriģentu sejām un žestiem un solistiem - uh! skudriņas skrēja daudz un bieži, karoga pacelšana bija aizkustinoša. žēl, ka nebija deju, tomēr ģenerālmēģinājumam ir milzīgs pluss - aiztaupās svinīgās runas. Dons ar kori "Krustcelēs mazs bērniņš" much wow, gatavojiet mutautiņus. kaut ko tādu mēs jau sen bijām pelnījuši, turam īkšķus lai viņš aiziet uz kārtīgu roku vai vismaz bagātina liriku ieguves avotus (palikšu bagāta, aizsūtīšu viņam dažas dzejas grāmatas). jo nu vokāls kā Igo pirms avārijas. tik jaudīgs.
atkal gribu dziedāt korī. gribējās dziedāt līdzi, bet kāros augšā, jo daudz kam mācēju baritonu partiju :D
un parkoties Sarkandaugavā bija laba doma. nedomāju ka iešana sanāca dikti tālāka kā ja ietu uz citu pusi.
jau zinu ka gribētos uz nākamajiem un ar visiem bērniem. cerams, uz skolēnu varēs vieglāk tikt pie biļetēm vai arī iesim uz kādu no bezmaksas pasākumiem

Comments

Posted by: Signe ([info]copy)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:09

es dziedu. Un visos dienas mēģinājumos vispār nebija emociju, bet vakar ģenerālmēģinājumā kamols sakāpa kaklā pie piena ceļa. pie Piena ceļa!!!!
Jo no dziedātāju pozīcijām skatītāji tik skaisti apgaismoti un tie lāzeri debesīs! Jūs izskatāties ļoti skaisti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:18

:)) jā, tas bija iespaidīgi. man ļ.patika gaismiņas uz kokiem un karogu kātu gaismiņas Lāčplēša fragmentos. un ļ.patika kā izskatījās dziedātāju vilnis!
un ļ.aizkustināja dziedātāju tuvplāni. GV brīnījās par diriģentu ķremeņa valodu un mīmiku, citur jau diriģentus īpaši nefilmē.

un tā kopkora uznākšana bija uh! kad uz skatuves jau ir tik daudz cilvēku un vēl nāk un nāk un klusi un mierīgi un skatuve izrādās bezizmēra, jo visi kompakti sastājas un tik nāk un nāk. un man patika ka 'liekie' nogāja pie starpspēles, un varēja mierīgu sirdi applaudēt visiem garām ejošajiem dalībniekiem

Posted by: Signe ([info]copy)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:31

nujā, diriģentu tuvplānus mēs neredzam :)
bet uziešana arī mums pašiem ir tāds emocionāls brīdis, kad redzi, ka no visām pusēm nāk un sanāk ar dziesmu, kā skudriņas satek.
loti skaista režija, manuprāt, sanākusi šajos svētkos.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:41

jā! un vēl man ļoti patika, ka ir tie lina maisiņi kur kaut ūdens pudeli ielikt. dziedātājiem. un tas, ka tautastērpu daudz un dažādi, bet ne tikai. un tas, ka vainagi ļoti dažādi - gan puķu, gan smilgu, gan vārpu, gan mākslīgie. nu tā, ka skaties un brīnies un visu laiku šķiet visskaistākais kas redzēts.

es samīlējos Mārtiņa Klišāna matos! :D kopš meitenēm mati riktīgi skruļļojas, esmu pievērsusi uzmanību dabīgām sprogām. un ļ.patika vīriešu diriģentu apģērbs. un tik skaisti mati ieveidoti. gan svētku vadītājai, gan diriģentēm, gan meitenēm ekrānos no kopkora. un tas, ka skatītājiem arī ļ.patika. tribīnes uz beigām palika tukšākas, bet es domāju, ka tur kopā aukstums un vēlums, jo bija daži kam bija jāpaspēj uz transportu un tādēļ gāja ātrāk. un ļoti daudz skatītāju bija linu tērpos/ar vilnas lakatiem, ne tikai bērni, bet var redzēt, ka īpaši pucējušies.

Posted by: Signe ([info]copy)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:51

Jā, visi ļoti pucējas, jo tie ir svētki. Visiem :) ne pa velti rīt visā valstī ir brīvdiena! :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:22

es vispār salīdzinoši daudz piņņāju. pie Garūtas. principā pie katras otrās. tur kur dziesma bija ok, bieži vien pie diriģenta aizkustinājuma. beigās vai pie tām pacilātajām sejas izteiksmēm. un man ļ.patika komponistu izvēle - ka bija Prauliņš un Ešenvalds un Plakidis, nu ka ne tikai tautiski, bet arī mūsdienīgi un skaisti un interesanti. bet nu ok, man ir interesanti klausīties kormūziku. un kad bija instrumentu solo man bija kamols jau tikai iztēlojoties vien kā ir spēlējot kādu marginālu instrumentu (kokli, ērģeles), ilgus gadus sitoties un tad ar kopkori izpildot solo.

es tagad ļ.gribētu ar bērniem aiziet uz kādu pašdarbnieku deju koncertu, lai bērns(i) dzīvajā ierauga

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 8. Jūlijs 2018, 15:51

Jā, man ar vakardienas koncerts likās brīnišķīgs, nevaru sagaidīt arī šovakara tiešraidi. Būs interesanti visu redzēt tuvplānā un no citiem leņķiem.

7 Lasīt komentārus piebilst