porcelāna lellīte [userpic]

4. Aprīlis 2016 (09:44)

tā baltā parastā mērcīte, ko šobrīd gandrīz nevienā ēstuvē navr dabūt (nav moderna) gadījumā nav padomijas Bešamela mērces atvasinājums? tas, protams, ir nožēlojami, bet man gribētos tādu mērcīti ar kartupeļiem. un varbūt kijevas kotleti. tikai tādu nekur netālu nedod

Comments

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:24

Principā jau jā, tā pati miltu mērce. Tikai miltus apgrauzdē nevis sviestā, bet tajā taukumā kas palicis pannā pēc kotlešu cepšanas. Vismaz mana vecāmāte, padomju ēdnīcu un restorānu pavāre, tā darīja.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:29

bet tad tā mērce nav tīri balta

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 10:56

Kaut ko ar to pannas atlikumu darīja, lai tur nebūtu tās kotlešu driskas klāt, droši vien caur sietiņu. Iespējams mērce bija gaiši brūna, atmiņas ir tiešām senas, turklāt es to mērci neēdu.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 4. Aprīlis 2016, 20:16

Tas jau ir gravy ne bechamel, mandomāt.

18 Lasīt komentārus piebilst