13. Februāris 2016 (18:03)
un vēl es visu laiku aizmirstu pajautāt par gastronomiju. tātad, draugi gurmāni, ir kāds taisījis kombo gaļa+apelsīni?
un vēl es visu laiku aizmirstu pajautāt par gastronomiju. tātad, draugi gurmāni, ir kāds taisījis kombo gaļa+apelsīni?
Posted by: porcelāna lellīte (neraate)
Posted at: 14. Februāris 2016, 13:57
|
kanēlis ir ļoti labi ar cūkgaļu. ja liek paprikas pulveri, sauso ingveru, kardamonu un muskatriekstu, ir sildoši, drusku asi, eksotiski un ļoti garšīgi. es vienmēr pie gaļas lieku arī smaržīgos piparus, melnos piparus (veselus) un lauru lapu. un citrona šķēli, ja ir noskaņojums
un ir ļoooti labi. ja gaļa ļoti liesa, tad ieziežu ar speķīti vai pielieku taukumiņu
Svaigā ejošā recepte ir pīles kājas apelsīnos. Ņem pīles kājas, apber ar sāli&pipariem, apcep uz pannas (brūnumiņam), cepamtrauku izklāj ar apelsīniem, liek virsū pīli, aplaista biš ar portu. katru kāju no virsas apsmērē ar apelsīnu zapti un uzliek šķēlīti (smukumam). pielej traukā biš ūdeni. Krāsni uz.. ka nesamelojos. 170 ar fēnu? likt maksimāli augstu, pēc stundas pačekot, bet vispār pusotru stundu. Klāt - rīvēti kāļi apcepti (ehm, štovēti) iztecējušajos pīļu taukos ar medu, kurkumu, kuminu un kajēna pipariem.
Ja gribi pareizi gastronomisku franču klasiku - Canard à l'Orange
Vispār ar apelsīniem esam arī malto gaļu taisījuši (da studijlaikā pat ar fantu) 0 chopped konservētie tomāti, apelsīnu sula, gaļa (sāls, pipari).
Cālim dršiven rozmarīnu un parmas sieru klāt prasās. (var eksotiskāk ar kanēli, protams).