13. Februāris 2016
Svaigā ejošā recepte ir pīles kājas apelsīnos. Ņem pīles kājas, apber ar sāli&pipariem, apcep uz pannas (brūnumiņam), cepamtrauku izklāj ar apelsīniem, liek virsū pīli, aplaista biš ar portu. katru kāju no virsas apsmērē ar apelsīnu zapti un uzliek šķēlīti (smukumam). pielej traukā biš ūdeni. Krāsni uz.. ka nesamelojos. 170 ar fēnu? likt maksimāli augstu, pēc stundas pačekot, bet vispār pusotru stundu. Klāt - rīvēti kāļi apcepti (ehm, štovēti) iztecējušajos pīļu taukos ar medu, kurkumu, kuminu un kajēna pipariem.
Ja gribi pareizi gastronomisku franču klasiku - Canard à l'Orange
Vispār ar apelsīniem esam arī malto gaļu taisījuši (da studijlaikā pat ar fantu) 0 chopped konservētie tomāti, apelsīnu sula, gaļa (sāls, pipari).
Cālim dršiven rozmarīnu un parmas sieru klāt prasās. (var eksotiskāk ar kanēli, protams).