porcelāna lellīte [userpic]

1. Oktobris 2015 (17:54)

mani mulsina, ja jaunie autori sociālajos tīklos jūsmīgi citē savas vēl nepabeigtās grāmatas.

Comments

Posted by: honeybee ([info]honeybee)
Posted at: 1. Oktobris 2015, 22:46

tāpēc es tādas lietas daru tikai zem actiņas ;)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 08:03

zaķīt, tu vairs neesi jaunais autors. nu ne tāds, kas pašpublicējas bezmaksas interneta saitos

Posted by: honeybee ([info]honeybee)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 09:06
taurenis

Pašpublicējos gan :D

Posted by: honeybee ([info]honeybee)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 09:07

(bet es saprotu, tu vienkārši mani par vecu nosauci :D)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 09:48

nevis par vecu, bet nopietnu. Nopelniem Bagātu. nu, tev tak arī ir printētās grāmatas iznākušas, ne? nevis tikai čatiņā. bet arī izdevniecībās.

nē, nu mūsdienās jau katrs var uzbliezt grāmatu, iekrāt naudiņu un izdot, bet.

ja gribi, es varu parakņāties bukmārkos un tev ielinkot vēl visādus (ārzemju) publicēšanās saitus

Posted by: honeybee ([info]honeybee)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 10:05
pārdomas

nujānubet
sajūsma par to, ka tu kaut ko krutu esi uzrakstījis, jau ir tā pati, precīzāk, jo tu esi Nopelniem Bagātāks, jo tā sajūsma ir mazāka/īsāka/skeptiskāka, un panika par kritiku lielāka. ja tu raksti slikti, patāv liela iespēja, ka tev pateiks tipa "pai, pai, ļoti interesanti, forši, ka tev izdevies tik daudz uzrakstīt, man nepietiktu pacietības!", kamēr Nopelniem Bagātajam nesaudzīgi pasaka, kā ir (tb uzmundrinošu frāzi "kas šitais par mēslu, tu taču vari labāk!")

ergo tas, ka nepabeigtus tekstus brīvi publisko un vēl par to priecājas autori, kas vēl nav lauru nogruzīti, ir tikai normāli un faktiski vienīgais laiks, kad to var darīt bez īpašiem kompleksiem.

(ar ko es negribēju teikt, ka Rakstīt Ir Slikti un Cilvēki Ir Slikti, vairāk to, ka tas nevainīgais prieks par to, ka no tevis kaut kas ir iznācis ārā, ir jauks un nevainīgs un pilnīgi saprotams)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 10:13

es jau saprotu, es tikai drusciņ iesmīnu. jo tas izskatās tā inčīgi, ja cilvēks grāmatu nav pabeidzis, vispār nav baigi pazīstams, bet tā mīļi vēl ir uztaisījis plakātu ar fona attēlu un citāts ir fontā un vēl pie bildes to pašu uzraksta un vēl visu ko ###

un šo jau dara arī pazīstami, populāri un tulkoti autori. nebrīnītos ja lielākajai daļai būtu FB lapas un šitā (atzīstos, man FB piesekotas trīs (4?) tādas, jo es lasu nahaļavu un gribu zināt vai un kad iznāks kas tālāk

a lai nebūtu kompleksu, is precedenti, kad dižpārdokļu autori iet tādos saitos un ar pseidonīmu publicē ko citādāku (izdevniecība neļauj, ja nu zaudē naudu, jo no romancēm uz detektīviem, bet faniem nepatīk. Nora Robertsa un J.B.Robb piemēram) vai kā mūsu Māra Zālīte lugu iesniedza jauno dramaturgu konkursam. ja par to pēdējo pareizi atceros

Posted by: honeybee ([info]honeybee)
Posted at: 2. Oktobris 2015, 10:19
pārdomas

:) nu vot to pirmo es neatļautos + tā ir fakin prokrastinācija,
bet par pašpublicēšanos totāli nekaunos, vienkārši interesants eksperiments

Dižpārdokļu autori ar pseidonīmu ir totāli normāla lieta, jā, jo vārds jau ir zīmols; bet tas nenozīmē, ka, publicējoties ar pseidonīmu, tiktu atcelta paškritika.

Droši vien izšķirošais jautājums par tiem mazajiem priecīgajiem ir tas, vai viņiem paškritika vispār nefigurē kā suga, vai arī vienkārši nav pieslēgta rakstīšanas procesam, kas sākumam būtu okei.

8 Lasīt komentārus piebilst