porcelāna lellīte [userpic]

26. Maijs 2015 (08:22)

jūs varbūt domājiet, ka es esmu hipohondriķe, bet veselais saprāts man arī ir. es zinu, ka katras sūda dzimumzīmes dēļ nav jāskrien pie ārsta, bet tajā pat laikā cilvēkiem, kam ir ļoti gaiša āda, neveidojas iedegums, ir daudz dzimumzīmju dermatoskopija būtu ieteicama reizi trijos gados. arī tad, ja dzimumzīmju skaits strauji pieaug, tās izmainās vai parādās citas pazīmes. avots - dermatoloģijas profesore. kādēļ? jo melanoma, kas LV ir pietiekoši izplatīts audzējs ir agresīva, bet sākuma stadijās ļoti labi pakļaujas ārstēšanai. un vispār jau reizi trijos gados aiziet nav ne dārgi, ne ļoti sarežģīti. es gribētu lai mums te būtu ierasts pie ārstiem iet arī profilakses dēļ nevis tad, kad jau vissirslikti, pārāk daudzi cilvēki par šo maksā visaugstāko cenu.

vēl es arī domāju, ka darba devēja izmaksas par apdrošināšanu tādā valstī kā mūsējā (tieši vēlīni atklātu smagu un/vai ielaistu kaišu dēļ) būtu pēdējais apsvērums par ko domāt. skaidrs gan ir arī tas, ka tad, ja visi tā braši saņemsies kā mūsu jaunais veselības ministrs grib, un braši dosies uz veselības pārbaudēm, sistēma vienkārši uzkārsies, jo daudzās jomās pie speciālista ar nosūtījumu var tikt tikai pēc pāris mēnešiem. un labi, ja tev tā kaite tāda 'mazāk svarīga' un tu tos pāris mēnešus vari gaidīt


bet vispār man ļoti patika jūsu komentāri. fedrs uzrakstīja otro smieklīgāko komentāru manās cibās everest. un unpijs trešo. visu vakaru ķiķināju par to hipohondriķi

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:29

'Nav sarežģīti'?
Es labprāt aizietu, bet man nav skaidrs, kur tad man ar savu 'nu es nekad neesmu bijusi, dzimumzīmes man ir bez sava gala un regulāri es tās visas, loģiski neapskatu' vispār tā īsti griezties - vienīgais, kas man ir ieteikts - LOC (un no LOC ir kaut kā bail) vai premium medical.. kur ar nonākšana ir diezgan neērta.
Jā, es paprasīju ģimenes ārstei, viņa man tikai premium medical ieteica. LOC ir no paziņu ieteikumiem, bet arī ne personīgās pieredzes.

Grūtniecēm drīkst vispār uz tādu pārbaudi iet (nu tur, ja nolemj dažas nogriezt nost, to dara arī grūtniecēm?), nezini?

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:56

Mana vc4 ģimenes ārste teica, ka tur man nevajagot uzreiz...

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:56

mana ģ.ā. teica, ka Briāna ielā vislabākais (Ādas un STS slimību centrā). es biju pirms gada caur cibu pareklamētā ādas pētījumā, bet tur tā daktere Ģīļa privātklīnikā, kas ir nuuuu dārga, ja :D.
pie dermatologa, kas pieņem tikai skaistumkopšanas salonā neietu, jo viņi parasti piedāvā noslīpēšanu, balināšanu u.tml., kas novērš kosmētisko efektu, bet nav vēlamas, jo nekaitīgas dzimumzīmes labāk neaiztikt un no lieka nekairināt, tādēļ arī tām, kas uz sejas un no kurām aug ārā melni, briesmīgi mati, neiesaka raut, bet nogriezt.

dermatoskopija, īpaši digitālā nesāp, tur ar tādu verķīti gandrīz kā lupu paskatās tuvinājumā. Digitālā ir kruta, jo datorā saglabā aizdomīgo veid. bildes un tad dinamikā var apskatīt nākamajā vizītē, līdz ar to domāju, ka tas nav kaitīgi. ja es būtu grūtniece un mani tas uztrauktu, es ietu. jo man lielāku stresu sagādātu iespēja 'Ja Nu' nekā pati pārbaude, kas ir nesāpīga un neinvazīva. iespējams, ka daļa ārstu ar grūtnieci negribēs ņemties, jo ja nu tomēr kaut kas, bet mums mediķi vispār šajā ziņā ir ļoti konservatīvi, aizspriedumaini un negrib uzņemties tādu atbildību (zini kā, kādai no tūkstošiem, kas hipotētiski aizietu kaut ko darīt izskaldās kāda nejauša nelāga gēnu kombinācija un viņa izlemj, ka ārsts vainīgs un davai! uz tiesu).

ar nost ņemšanu ir tā, ka es ņemtu tikai tādas, kas bijušas jau iepriekš - lielas, uz āru, vietā, kur ļoti traucē un vēlams ar lāzerprocedūru (mazāka rēta, nebūs asiņošanas, esmu lāzerskalpeli rokās turējusi un man ļoti patika :D) bet ja iespējams, tad ne grūtniecības un laktācijas laikā (jo ja nu sāpīgi un pēc tam ir kāds diskomforts, tomēr lieka slodze organismam, grūsnība jau tā ik pa laikam sagādāja diskomfortu.lol) domāju, ka atsāpinātu ar to pašu, ar ko zobārsti, kad vajag. bet vispār iesaku neiespringt, jo pigmentācijas izmaiņas gr. ir normālas, ja tu vēl gaišais vasarraibumainais tips, tad vispār un ja dakteris saka neaiztikt, tad mierīgi dzīvot tālāk cepuri kuldamai

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:59

Man 'lielas un uz āru' ir vismaz desmit.... Un tad vēl citas lielās. Tb, vieta, kas taksē par dzimumzīmi mani iedzīs bakrotā, tas ar ir tāds aspekts.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Maijs 2015, 10:06

parasti noņemšanu (cik papētīju cenrāžos, jo manai mammai daudz tādu, kas traucē uz kakla, ap padusēm un uz muguras tieši kur biksēm josta) var veikt arī pa zonām. nu tur = kakla, muguras un tad cena ir nevis par atsevišķo, bet par apgabalu. papēti, tur Briāna ielā mājaslapā bija tabula ar cenām

aizmirsu piebilst, ka labāk ņemt nost rudenī vai ziemā, jo tās vietas pēc sadzīšanas kādu laiku jāsargā no saules un UV stariem, vasarā vai nu jātuntuļojas vai visu laiku jākremo pret sauli un āda jau tāpat svīst - čakars

turklāt ir vērts papētīt vai tie ārsti nepieņem kaut kur citur par citām cenām (Atslēdziņa, pie kuras man pieraksts uz jūliju, pieņem arī Jelgavā, tikt var nedēļas laikā, vizīte ~20 eiro, turpat uz vietas var arī likvidēt) un tad var kaut vai aiziet pie daktera uz vienu maksas (ja gribas visu steidzami apskatīt) un ar nosūtījumu gaidīt rindā uz noņemšanu. bet varbūt to nemaz neapmaksā par valsts līdzekļiem. tā kā papēti, ja tev der vēl kāda pilsēta bez Rīgas moš tur ir labs dermatologs. ja labdabīgs veidojums, bet gribas smuki noņemt, tad gan ir vērts uz skaistumkopšanas iestādi skatīties, jo parastam ķirurgam kosmētiskais efekts ir ļoooti sekundārs :D

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Maijs 2015, 10:04

Ok, izskatās Briāna ielai ir cenrādī opcija 'visa ķermeņa dermoskopija', cerams,mka to taksi tad man ar varēs piemērot. Būs brīvākā brīdī jāaiziet.

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:56

man atkal šķiet, ka taisa uz katra stūra (par kvalitāti neko nezinu)+kuponos Visu laiku ir atlaides dermoskopijau kaut kur.

es pati pirms kāda laika pieteicos cibā nolūrētajā viseiropas dzimuzīmju pētījumā, bija kūl, griezt neko nelika, vienu zīmi lika atrādīt reizi 5 gados.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:57

Vot es to palaidu garām.

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 26. Maijs 2015, 09:58

ar premium medical jāuzmanās, man tur patrāpījās mūža sliktāk;a dermatoloģe, kura no manis plēsa bais naudu un ņifiga neārstēja (diagnosticēja ādas ērcīti bez kādām analīzēm (pie citas ārstes taisītās analīzes diagnozi apgāza), izrakstīja zāles ar ļ. nepatīkamām blaknēm pret ērcīti, kuras nebija utt utml).

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 26. Maijs 2015, 10:02

Normāls rīzonings, nav nekāda hipohondrija. Manuprāt, better safe than sorry, no dārgākas apdrošināšanas neviens nomiris nav, no ādas vēža gan.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 26. Maijs 2015, 10:19
taisni kā es

tā, apskatīju bildītes un ieslēdzās paranoja :))

12 Lasīt komentārus piebilst