porcelāna lellīte [userpic]

13. Aprīlis 2015 (21:17)

bez 3 dienām 5 mēneši un šodien jaunietis tā skaisti ēdienreizes vidū aizgriežas un aizbāž muti ar knupi. sāku baidīties no piebarošanas, kļūšu galīgi nevajadzīga :D

bēdīgi ir tas, ka laikam ar slingošanu nekādi. pārāk sarežģīti ar sāpošu muguru tos 8 kilo noturēt uz viena pleca un iemānīt sainītī

Comments

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 09:03

Ergosomā ielikt ir vieglāk un smagums tiek vairāk novirzīts arī uz gurniem. Man ir viena ļoti veca ErgoBaby, ko es labprāt aizdotu vismaz pamēģināšanai (veca tādā ziņā, ka vecs modelis, izskats ir pavisam pieklājīgs - gaiši džinsīgs). Jums gan jaunietis, cik saprotu, ir paliels, tā soma būs pamaza, bet ne tik ļoti, lai būtu nedroši, vienkārši nebūs priekš lielas locīšanās un ilgas gulēšanas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 09:59

vai, es ļoti labprāt aizņemtos pamēģināt, jo man ļoti patīk doma viņu uzvilkt un aiziet līdz veikalam, iznest miskasti etc, bet ar šalli šobrīd pārāk liels čakars un viņš šķiet tik smags, ka grūti pat uzlikt uz pleca atraugināt :D tāds mazs dūšīgs bēbītis

Posted by: ... ([info]noisiite)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 10:59

Es tev varu savējo aizdot.
Man kaut kā šķiet, ka slings ir dikti feins līdz brīdim, kad bērns jau tāds stabils ir, labi tur galvu, pēc tam ērtāk ergosomā ielikt.

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 12:44

Skaties no kā labāk gribi aizņemties. Noisiites ir lielāka tā kabata, bet pati soma ir mīkstāka, bet ļoti forša un kompakti salokāma. Manējā ir maza "kabata", bet visas siksnas ļoti stingras un biezas (somā aizņem vairāk vietas, bet vajadzētu būt, ka labāk balstās uz pleciem un gurniem).
Es bāzējos Barona/Tallinas stūrī, ja tas ir ērti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 13:18

cik liels bērns tev tur ielīda?

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 09:08

Uz kādu konsultāciju vai kolektīvo slingotāju tusiņu neesi bijusi? Kārtīgi sasienot mugurai vajadzētu kā reiz labāk sajusties....


Tas nevajadzīgums ir sāpīgs pirmās dienas, jā.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 10:03

iespējams 29.iesim, ja junioram būs noskaņojums un laba pašsajūta

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 12:46

Es ar vecāko meitu tikai slingoju, bet jaunākajai tomēr ar pavasari pārgāju uz Ergosomu, jo ļoti liels bēbītis bija. Es kā galveno atšķirību uzsvērtu to, ka ergosoma daļu svara pārnes uz gurniem, slingam tomēr vairāk pa pleciem un muguras lāpstiņu daļu sadalās.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 12:58

Man ir gan ergosoma, gan slingi gan ļoti smags bērns.
man ar ergosomu galīgi nav ērti, pēc slinga tās lences liekas nežēlīgi šauras.....

Principā slinga standartsējumiem, gan abiem kabatu variantiem, gan bezkabatas krustam arī ir svara pārnese uz gurniem, ja kaut cik pareizi ir uzsiets, un pat riņķu slings (izvērsts un stingri pievilkts) izdalās pār visu krūškurvi, nevis tikai muguras lāpstiņu daļu.


Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 13:04

Bet tas droši vien ir subjektīvi :)

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 13:12

Viss jau ir subjektīvs : ) Es pēc pirmā bērna biju pārliecināta slingotāja, bet ar otro aplauzos, tāpēc vairs neesmu tik kategoriska. Man ergosomām lences gan nav šķitušas šauras, bet visvairāk nepatīk tie plikie sāni, sanāk ka bērns no divām pusēm pamatīgi nopakots, bet gar sāniem svilpo vējš.

Bet par gurniem dīvaini, man to siešanu Aija Apsīte divas reizes nāca rādīt, tiesa gan tikai tos mazo bērnu krusteniskos sējienus un nu nesanāca uz gurniem tas sējiens.. bet varbūt mēs par divām dažādām lietām runājam.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 14. Aprīlis 2015, 13:56

Paskatījos weba instrukcijas abiem klasiskajiem, man laikam ir aizdomas, kur tā atšķirība.

Pēc bērna ielikšanas galus sasien uz sava mugurkaula, vai sakrusto, pievelc uz priekšu un tad priekšā arī sasien?
(Vienkāršajam krusteniskajam, (ko sāk ar gurnu/vidukļa balstu uz muguras un kam kabatas nav), protams, vienalga, tur svars uz gurniem iziet jebkurā gadījumā, bet tas ir lielāku bērnu sējums.)


Man manislingi Evita mācīja visas tauriņspārņu izplešanas, romiešu kleitas krokošanas un malu meklēšanas (kas youtube video un weba bilžinstrukcijās nez kāpēc nekad netiek uzsvērtas). Nu un tā kā mācīja ar mobiju, tad muguras mezglus klasiskajiem vispār nemēģinājām, astes daudz par garām.

12 Lasīt komentārus piebilst