porcelāna lellīte [userpic]

26. Marts 2015 (08:10)

māmiņa te teoretizē par karjeras maiņu un interesējas cik saņem aukles. cik jūs maksājat savām foršajām Mērijām Popinsām? nu, cik ir mēnešalga jau laikam ciba nezinās, ko

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Marts 2015, 08:23

Cālī tikko grupiņā bija iekšējā aptauja. Sertificētās, kas dzīvojas ar bērnu pa viņa mājām ~8-9 stundas dienā prasa ap 30 EUR dienā. Ir arī vairāk. Mājdārziņi, nesertificēti 200-300eur mēnesī no bērna. Note, Rīgas pašvaldība bezdārziņa bērniem maksā tikai, ja tiek privātā dārziņā, par aukli nē - tur maksā tikai valsts, kaut kādus simt ar astīti eiro.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Marts 2015, 08:35

sertificētās laikam vispār ir uz izķeršanu, ja?

tur samaksa atkarīga arī no tā vai ģimenē pieskata vienu bērnu vai vairākus? tad sanāk, ka sertificētajām auklītēm tie 100eiro no valsts un pārējais ģimenei pašai jāmaksā? un no bērna pusotra gada vecuma, ja? un auklei jāstrādā pilnu slodzi, lai to līdzfinansējumu saņemtu, ja?

nav slikti vispār

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Marts 2015, 08:45

Nu tur vēl nodokļi nost, un slimības lapas un atvaļinājumi uz sevis (lai gan ir dzirdēts par auklēm, kam atvaļinājumu arī apmaksā, bet nu tās nav tikai bērna pieskatītājas). Samaksa atkarīga no tā, par ko vienojas, tur ne tikai bērnu skaita aspekts, arī darba laika elastīgums, vai izglīto arī, vai tikai pieskata, vai gatavo, vai tikai uzsilda, ir, kas arī māju pievāc, ir, kas ir pret to (ehm, kas tikmēr bērnu pieskata, kamēr māju pievāc?), ir,,kas vecākajam ar mājasdarbiem palīdz, uz pulciņiem vadā. Visādi varianti. Bet nu tā izklausījās pc tādas vidējās summas šobrīd.

Praksē žurnālisti secināja, ka noformē uz pilnu slodzi arī uz pilnu slodzi patiesībā neesot, tāpat sāk runāt, ka mb nevajag to finansējumu vairs, tas Vienmē no gada uz gadu tik. Pēc likuma jā, līdzfinansējums tikai, ja 40h nedēļā pieskata. Finansējums no laika, kad dārziņš pienākas - 18 mēneši, bet bērnam ir jābūt rindā.

Sertifikātu dabūt nav īpaši ilgi un grūti un nekāds kvalitātes garants tas nav. Nezinu, vai uz izķeršanu ir tieši sertificētās:) bet labas aukles ar rekomendācijām noteikti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Marts 2015, 08:51

nu, viņa toč būtu uz izķeršanu - ar lielu pieredzi kā b/d audzīte + 20 gadus praktizējošs logopēds. es neko, tikai lielos :D

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 26. Marts 2015, 10:57

tad jau tā nav karjeras maiņa, ne?

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 26. Marts 2015, 12:11

Bērnu pieskatītājas, kas ir logopēdi ir uz izķeršanu lielākiem bērniem, agrīnais skolas vecums utml, mums vecvecmamma sev to ka pensijas vecuma hobiju bija ieviesusi uz laiku(ar logopēds). Par cenām tādām šobrīd un Rīgā gan nezinu pat aptuveni.

6 Lasīt komentārus piebilst