porcelāna lellīte [userpic]

3. Februāris 2015 (13:35)

iesēju bērnu slingā, viņam principiālu iebildumu nebija, man patika. tikai viena neraža - slings tomēr par īsu, laikam vajag man tos piecus metrus

tagad to do: sagādāt slingu, iemācīties un aprast un ardievu! mans ziloņkaula troni

Comments

Posted by: Viņa Gaišība ([info]kautskis)
Posted at: 3. Februāris 2015, 13:41
not enough sleep

Uuuuuun mēs atkal apspriežam parastās cibas tēmas, nevis to, ka viņa ir atpakaļ, kūl!

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Februāris 2015, 14:22

jē! uzslava no kautska!

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 3. Februāris 2015, 14:51

Kad iemanās siet nēsāt, tad tās astes sāk likties aizvien garākas un garākas... (+austajiem arī kaut kā izrādās vajag īsāku garumu nekā trikotāžas.. tas tā, no pieredzes).
Ar kādu eksperimentēji?

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 3. Februāris 2015, 14:55

Ak jā, galvenais pie 'slings jāsagādā' vajadzības netīšām nenonākt facebooka angliski runājošajās bēbjvalkāšanas grupās.

(nē, nu ja pieturamies pie 'slingam jābūt aksesuāram māmiņai', tad tieši otrādi, vispirms vajag tām visām izbrist cauri, acis pamielot, par konta stāvokļa attiecību pret šito smuko lietu man varbūt vajag pafilosofēt.. :) )

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Februāris 2015, 15:01

man ir Didymos ar vilnu sastāvā, precīzi garumu nepateikšu, varētu būt 4.20, es pirku lietotu drusciņ pirms dzemdībām, ja pareizi atceros, bet tikai šodien pirmo reizi izmēģināju ar bēbi iekšā un ir par īsu - varu sasiet tikai vienu mezglu un tam pašam gali ļoti īsi, pa māju uz īsu laiciņu var, bet ārā neiešu, nedroša sajūta. šausmīgi žēl jo ļoti smuks - divu toņu violets ar zilām šaurākāmm svītrām vidusdaļā. tā kā pirms dzemdībām varēju apsiet un bija normāla garuma gali, secinu, ka visa vaina krūtīs :D, nu, un bēbītis lielāks par mantu ar ko izmēģināju

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 3. Februāris 2015, 15:59

piektais izmērs droši vien.

Droši vien sien klasisko sējumu - https://frangipanibaby.files.wordpress.com/2012/08/nati_honsiu_violet_action2.jpg ?

Paprovē šito - http://www.manislingi.lv/lv/instrukcijas/ar-kabatu-virspuse var iznākt sasiet īsāk + pats par sevi stingrāk turās, mezgli tur tā, formalitāte. Man ir sajūta, ka ja sietu mezglu uz muguras (kā viņa bildē rāda), tad arī ar metru īsāku vajadzētu pietikt (man vienkārši nepatīk mezgli uz muguras).

+ kad bēbis paaugsies un sāks rokas vicināt, tad ar piekto šito varēsi smuki siet - http://www.manislingi.lv/lv/instrukcijas/vienkarsais-krusteniskais

Drošība staigāt rodas staigājot.

Bet nu no otras puses, vilnotu Didymos droši vien var mierīgi pārdot par tādu cenu, kur var nopirkt jaunu garu kokvilnas lenny lambu. Vienīgi iespējams nāksies gan briesmīgajās grupās skatīties, lai pircēju atrastu, kaut kā LV grupās slingu apmaiņa diiiiiikti lēni notiek.

Būtu mums te rīgā slingu bibliotēkas...

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Februāris 2015, 17:17

jā, klasiskajā. tie pārējie instrukcijās izskatās briesmīgi sarežģīti :D būs kārtīgi jāiedziļinās. zinu jau, ka teorētiski ir arī citi veidi kā siet, būs jāietrenējas, jo tiešām negribas pārdot tālāk. vasarā gan šajā būs tveicīgi

kas ir briesmīgās grupas? un cik slingi tev ir - vesela kolekcija es pieļauju

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 4. Februāris 2015, 09:04

Gribēju teikt, ka šitais ir pat vieglāks par klasisko, bet tad atcerējos, ka teikuma otra daļa ir 'ja kāds parāda'. Jo tajā instrukcijā reāli trūkst pāris svarīgu norāžu.

5 uzpariktes bērnnēsāšanai, ieviešanas secībā - trikotāžas, austais, ergobaby soma, ikdienas darbu riņķu slings, smukais riņķu slings.
Pa vidu ir testēti daži citi austie un riņķu.

Vasarai stāsta jau, ka vilna esot diezgan siltumkontrolējoša... Bet pat ar austo kokvilnas, bija pagājšvasar kādas padsmit dienas kopā (un ne pēc kārtas), kad slings par biezu? Tāpat jau vasarā vai nu siesi to, ko šobrīd, tikai krustu sakrumpačojot pa maliņām (sanāk, pa lielam, vienkārtains), vai dubulto (tad bēbis var arī čučēt pret vienu izvērstāku malu, vai arī var tusēt ar brīvu muguru un roķelēm - ap 3-4 mēnešiem mēdz sagribēt brīvas rokas).

Briesmīgās grupas... manā gadījumā oscha slings (bet tā ir mana personīgā slimība. Publicē gan tur pa brīdim arī Didymos for trade, ja pretī meklē tieši oshu)), The BabyWearing Swap (šī ir laikam vislielākā, bet diezgan amerikā bāzēta) un babywearing FSOT (šī ir mazāka par The Swap, bet te ir smukākas lietas piedāvājumā, un pārsvarā eiropā). Pa laikam kaut ko ieraugu, ko gribētos tad sevi pārliecinu, ka tomēr nevajag... (arī šo tavu postu lasot man blakus tabā stāvēja 'a varbūt man šito gribās', tāpēc tā ierakstīju.
No otras puses, nav jau tā, ka pati kaut ko lietotu no tām grupām būtu pirkusi, tik, cik iespēju dabūt savu smukumslingu no ražotāja attiecīgajā grupā nomedīju.

ā, un vēl high end babywearing. Bet tas tā, paskatīties kā tad izskatās tie superdārgie slingi - bija nesen izsole, kur gala cena bija pie piecpadsmit tūkstošiem.

Bēbis slingā ir šausmīgi forši :) Un ja tev vēl patrāpījies tāds, kas pat par pirmo ielikšanu neprotestē - fantastiski :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Februāris 2015, 09:57

es atkal priecājos, ka nepirku trikotāžas, tāpat tikai tagad esmu gatava sākt slingot un uz kādu mēnesi(?) nebūtu bijis vērts, ja to nedara katru dienu. man arī ergosomu atdeva, kaut kad varēs izmēģināt, bet slings labāk patīk, jo bēbis tuvāk, sajūta, ka stabilāk un drošāk nofiksēts.

Man jau tāpat laikam vairāk ziemas/agra pavasara sezonai vairāk vajag, vasarā ceru padzīvoties pie vecākiem, tad varēsim pie mājas zālītē un vieglāk tikt laukā arī tāpat.

piecpadsmit tūkstoši!!! /man te drusku jāpaelš, bet nu ir jau arī somiņas par pāris ļimoniem kā es nesen uzzināju/

a man bēbis vispār ļoti foršs un pacietīgs. un parasti ja mamma saka, tad arī klausa. pagaidām :D

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 4. Februāris 2015, 10:33

Nez kāpec bija radies priekšstats, ka trikotāžas ir vienkāršāk uzsienams (not.). + lētāks, ja nu man neiepatīkas tā siešana (šis true, protams.. bet tā kā iepatikās, tad summā, protams, sanāca beigās dārgāk).
Nu tur, it kā mīlīgāks maziem bērniņiem. Es gan pirmajos mēnešos tiešām katru dienu dažas stundas nēsāju viņu snaudiņu gulēšanai. Tas tagad, varbūt reizi nedēļā sanāk (ehm, vajag vēl vienu, lai ir ko nēsāt).

Lielais mīnuss trikotāžai ir - nēsātājam mugura daudz vairāk nogurst, kad bērns kļūst smagāks, stiepjās un neizdala svaru vienmērīgi. Kas negaidīti - austais riņķu slings gan nemaz tik traki nav.

Ergo soma man arī nepatīk. Vīram patīk, bet pat viņam īss tas periods iznāca no brīža, kad 'kaut cik jau sēž, tad rikšiem no mašīnas līdz veikalam somā', līdz brīdim, kad 'ai, ko tur ķēpāsies ar to somu, panesīs tāpat rokās, nu jau māk turēties pati, tikai ar vienu roku zem dibena jātur'. Varbūt ar nākamo lietosies vairāk, nez.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Februāris 2015, 13:30

saki bērni jātaisa lai ir ko nēsāt slingā? :D

kas ir slingu bibliotēka?
un vispār - es tagad sēžu tai lapā, skatos sludinājumus, tecinu siekalu un asariņu, jo nokavēju sava izmēra slingošanas jaku :(

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 5. Februāris 2015, 13:46

Neuztraucies, būs citas slingošanas jakas :) Tur vispār vēl vis kaut kas ļoti smuks būs.

Slingu bibliotēka - organizācija, kas popularizē slingošanu (un parasti arī citas dabiskās vecākošanās lietas) kam ir kaudzīte ar slingiem (sapirkti, sadāvināti - ražotāji ar mēdz dažus noziedot tieši tādām te bibliotēkām), kurus par simboliskām naudiņām (nu tur, 10eur, uz mēnesi piemēram) var nest mājās un palietot.

(ok,iemaksājot drošības naudu, kas gan nav tik simboliska, bet tajās valstīs drošības naudu var maksāt iedodot čeku - t.i. viņiem ir tiesības no tava konta novākt drošības naudu JA tu slingu neatnes atpakaļ, bet līdz tam brīdim tu mierīgi lieto gan slingu, gan naudu, nauda nav iesaldēta.)

Nez vai 'lai būtu ko nēsāt slingā' ir sliktāks iemesls, kā 'lai būtu mazāki nodokļi jāmaksā'. Un nav jau tas vienīgais vai pat galvenais iemesls, bet.. nu jā :)

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 5. Februāris 2015, 13:46

Es par tādām tikai lasu un skumstu. Praksē neesmu dzīvojusi TUR ar bērnu un to izmēģinājusi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Februāris 2015, 14:17

http://www.manislingi.lv/lv/veikals/iziretslingu/

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 5. Februāris 2015, 14:26

ā, nu re, arī pie mums ir kļuvis lētāks tas pakalpojums :)
Kad pēdējo reiz skatījos, bija dārgāk, un variantu mazāk.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Februāris 2015, 14:47

t.i. es gribēju teikt 'bliez augšā!' bet ar vienu pirkstu grūti iebakstīt tekstu kas nav ctrl c ctrl v, un tad izrādījās, ka ir jau šis pakalpojums. kaut gan tāpat diezgan padārgi

izmēģināju vakar to dubulto krustenisko, mezgli bija divi bet gali tikai sprīdi gari un tāda sajūta, ka bēbi grūti ietūcīt, vajag man tomēr to garo, bet no šī žēl šķirties

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Februāris 2015, 15:02

un es esmu noskaņota Ļoti Taupīgi, par tādām grupām i dzirdēt negribu :D tāpat vairāk par vienu nevalkāšu, nav jēgas sevi kārdināt

Posted by: ... ([info]noisiite)
Posted at: 3. Februāris 2015, 15:05

4.20 izklausās dikti īsi. pat es ņemtu 4.60, neriskētu ņemt ko īsāku, kaut esmu maza.
Sejas grāmatā ir grupa 'mani slingi' tur var notirgot/iemainīt šo. Bieži vien gadās arī labi dīli.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 3. Februāris 2015, 15:09

var jau būt arī ka 4.60, es skatījos pēc kaut kādas tabulas ar augumu un tas bija ok pēc tiem izmēriem. vakarā pārmērīšu, būs jānobildē un jātirgo tālāk. bet žēl - ļ.skaists

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 3. Februāris 2015, 15:28

Es arī tā pirms gada ar astīti domāju... :)

20 Lasīt komentārus piebilst